onsdag 27 april 2011

Dödsfall USA: kosttillskott 0 st / läkemedel 783.000 st

http://dagenshomeopati.se/2011/03/22/inga-dodsfall-fran-kosttillskott-men-783-000-dodsfall-av-lakemedel/

Då jag själv bott i USA så är denna information inte speciellt uppseendeväckande eftersom den tillhör den s.k. offentliga statistiken som lämnas ut till allmänheten.
Det är alltså fler som dör av läkemedel i USA än omkommer i trafiken. Kosttillskott och vitaminer köps och förbrukas på ett kanske lite normalare sätt än vad det görs här. Det finns ett stort intresse av att ta ansvar för den egna hälsan och vad man stoppar i munnen. Vitaminer, mineraler eller andra kosttillskott skall innehålla hälsosamma produkter och de jämförs noga innan de väljs ut.
Här i Sverige finns ett stort utbud av vitaminer etc på våra Apotek men det är sällan som jag hört någon kund ifrågasätta varför tabletterna som skall sväljas hela innehåller sötningsmedel.  Spelar kanske ingen roll eftersom sötningsmedel ändå inte aktiverar känselkropparna på tungan, jag menar de som skall sända signaler till gubbarna i magen att socker är på G så att rätt nerbrytning kan ske.

Välj bort kosttillskott som innehåller kemiska sötningsmedel. Läs ordentligt på varje burk och ta reda på vad du köper för dina pengar innan du betalar för varan.Larmrapporterna om vitaminer och kosttillskott handlar helt enkelt bara om  avund för att denna bransch omsätter ett ex antal miljarder varje år.
Pengar som läkemedelsindustrin vill komma över..... can´t blame them for trying to make money, ey???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar