söndag 16 november 2014

Bisfenoler - inte bara i nappflaskor - utbilda dig själv.


     Vi är idag år 2014 helt i händerna på alla vinstfokuserade aktiebolag som bara har ett mål i fokus och det är inte människornas bästa.

     Den petrokemiska industrin finner användningsområde efter användningsområde för att kunna sälja sina produkter förutsättningslöst vare sig de är klassade som farliga eller ej. Lobbyister verkar ha större framgång hos våra politiker än naturskyddsföreningen.

     Man pratar om ökande cancer som om det är vår tids digerdöd och undviker i största möjliga mån att knyta paralleller med tillverkningsindustrin. Fullt förståeligt om man tittar på ägarstrukturerna, det finns ju inget företag som vill skjuta sig själv i foten.

     Bisfenol A används av tandläkarna för att fylla ut ojämnheter i barns tänder.
Socialstyrelsen anser dock att gränsvärdena ligger under de satta och att det skulle i princip vara ofarligt. Men hur är det med de barn som fått kroppen full av ämnet ifrån andra källor?

http://kurera.se/hjalp-till-att-begransa-hormonstorande-bisfenoler/


citerar:

Idag används hormonstörande bisfenoler i kontakt med livsmedel, i kvitton och tandlagningar. Bisfenoler ska endast få användas om de genom grundliga vetenskapliga studier har bevisats ofarliga, menar Naturskyddsföreningen. Så är inte fallet i dag. Var med och påverka – skriv på namninsamlingen du också.
Bisfenol A är ett hormonstörande ämne som kan hittas på en mängd olika ställen – bland annat i konservburkar, kvitton och i det där vita som vi bland annat lagar våra barns tänder med.
Just nu utreder de svenska politikerna hur vi ska få mindre av miljögiftet bisfenol A i oss. Ett beslut om regleringar mot bisfenol A ska tas i januari. Nu har Naturskyddsföreningen startat en namninsamling som de kommer att lämna till miljöminister Åsa Romson inför beslutet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar