fredag 13 januari 2012

Gemensam nämnare mellan vaccin, läkemedel och GMO?De som väljer att vaccinera sig bara för att de är för bekväma att undersöka vad som egentligen sprutas in kroppen kan lika gärna äta genmodifierade grödor. Det är upp till var och en att avgöra om de vill vara försökskaniner eller inte. Sedan skall vi inte tala om hur häftigt det är att sätta upp ljugande framgångsrika lobbyister på en pediestal..... man kanske själv kan hamna där så småningom någon gång i framtiden. Vad vet jag? Man kan ju alltid hoppas på att de någonstans tror på vad se själva säger så att det inte är plånboken helt hållet som styr.

Det finns alltid människor som vandrar på livets stig, den där smala ni vet, där man bara ser vad som dyker upp rakt framför näsan. Men sedan så finns de människor som vandrar på en trefilig motorväg med vägrenar på båda sidorna och kanske just dessa kan se även vad som hamnar ute i vägrenarna. Jag försöker att befinna mig på motorvägen så ofta jag kan. Eget beröm luktar ila men i mina ögon är den som påstår sig veta sanningen något man skall titta lite extra på. Det kanske inte är fel att börja läsa och lära sig lite om historiken, jag menar, om hur vi egentligen har hamnat där vi är idag.

Som vårdutbildad med en gammal apoteksteknikerutbildning i botten väcktes intresset för farmakologi på 70-talet. På den gamla tiden så fick man recept utfärdade av läkare vilka skulle beredas före utlämnandet till kunden. Läkaren skrev alltså upp de ingredienser som skulle blandas samman och apotekaren tog ansvaret för att detta gjordes korrekt. Man fick lära sig att göra dekokter, trilla piller och tillverka kapslar, det var jätteintressant. Sedan att man tillverkade lite egna laxermedel efter eget huvud och testade på kompisarna var väl kanske inte något att skryta med men... man lär sig med åren. Vad som användes var... hör och häpna.... mestadels delar av växter, det som växer över eller under jord. Det kallades inte för humbug på den tiden.

Den petrokemiska industrin tog över tillverkningen av våra läkemedel, dessa började tillverkas av ämnen som man urvann ur det svarta guldet "oljan". Inte undra på att länder invaderas för att man skall få kontroll över den olja som finns kvar. Det handlar ju inte bara om bil eller flygbränsle, det handlar om hela den petrokemiska industrins överlevnad och med det avses alla kemiska produkter som te.x. läkemedel, färgämne till färg och livsmedel, bekämpningsmedel m.m.

Statliga forskningsmedel/bidrag hjälpte till att ändra forskningsmöjligheterna och möjliggjorde att man kunde forska nya läkemedel vars sjukdomar inte ens hade brutit ut. Man kan ju undra om alla har dykt upp och eventuellt hur många fler de har på lager.

Anthrax-vaccinet som gavs till amerikanska militärer på falska grunder visade sig vara förödande för ett stort antal amerikanska män men eftersom man lyckades tysta ner och skylla på annat så fortsätter vaccination av otillräckligt testade vaccin. Detta är något som vi skall vara väl medvetna om och här kommer vi tillbaka till vad jag skrivit många gånger.... valet kan ibland stå mellan pest och kolera. Men vi måste beredas en ärligt chans att lätt kunna få reda på sanningen och riskerna.

Alla som läst och jobbat med marknadsföring vet att man väljer ut det som attraherar och får personer att må bra. Det andra läggs lite längre bak och plockas bara fram om nöden kräver. Givetvis så lägger en tillverkare fram de fördelar som är mest fördelaktiga för dem då det handlar om att tjäna pengar. Man forskar inte gärna i något som man kan förlora inkomster på, eller? Om man tror att det går till så är man ganska så naiv. Det finns dock seriösa forska och kommersiella forskare... tyvärr verkar det finnas flest i den sistnämna gruppen.


Andemeningen med GMO bilden är att vi måste börja kräva en märkning som möjliggör ett riktigt val och det handlar inte bara om läkemedels- eller livsmedels-industrin utan om de som driver alltet dvs. ägarna till den petrokemiska industrin.... de som rycker i trådarna.
Ibland ser jag bara livs och läkemedelsverket som marionetter men kan man egentligen anklaga dem för att medvetet skada... har de tillgång till forskningsrapporterna?.... vet de hur de skall tolkas?...

En sak är emellertid säker och det är att vi faktiskt bara blir sjukare och sjukare med tanke på att vi faktiskt mestadels håller på att poppa förebyggande medicin så borde det varit tvärtom.


Nu har vi påbörjat en vaccinationskampanj där många gladeligen överlämnar sina små flickor och de vet inte ens om att de är delaktiga i den nya tidens forskningssätt. Man forskar annorlunda numera. Man använder kvantitet istället för kvalitet.

Varför genomföra och betala för en vaccinstudie där ett fåtal hypoteser utvärderas när det kan göras i stor skala? Tänk så här: Merck har 15.000 flickor i en viss studie där man forskar i te.x. 10 olika hypoteser. Stort och bra tänker den som inte känner till skillnaden om hur resultatet skulle varit om de istället använt 5.500 flickor och utvärderat te.x. 50 hypoteser. När alla våra flickor är vaccinerade så kommer de att få alla  svar de vill ha men kommer vi de anhöriga, kommer vi vara lika exhalterade över resultaten. Det återstår att se och det enda vi kan göra i nuläget är att hålla oss informerade om vad som läggs ut på den amerikanska marknaden.


Häromkvällen diskuterades amfetaminpreparaten som givs till barnen med te.x ADHD på TV och det snackades om att det inte finns tillräckliga studier. Vad i farfar.... Ritalin har väl getts till ungar i USA i snart 20 år nu och om inte det är underlag... så vet inte jag vad underlag är. Den kille i USA som söker in i det millitära får avslag om han någon gång ätit ADHD läkemedel och det är inte bara här som de barnen bojkottas. Vad är anledningen, tror du? Att långvarigt amfetaminmissbruk skulle vara bra för barnen? Vill man som förälder tro det så står det dem fritt.... det är ju liksom deras barn.


Lyckliga funderingar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar