söndag 15 januari 2012

IMF, EURO-krisen viktigare än våra synskadade? Upprop

Jag läste en insändare skriven av Birgitta Fridén, ombudsman Synskadades Riksförbund och tackar henne för att hon nu startat ett upprop för en grupp människor som har precis samma behov som alla andra människor har samt ett extra. De behöver hjälp lite då och då eftersom synen möjliggör för en människa att ta sig från en plats till en annan. Samt mycket mycket annat..... sätt på en ögonbindel i mataffären så får ni se hur länge ni klarar er.

Det nya demokratiskt fria Sverige som med raktfart går emot privatisering och lokalt bestämmande har börjat tolka lagarna som FAN tolkar BIBELN. På klarspråk: kommunerna och domstolarna tolkar LSS-lagen på sitt eget lilla vis. En del anser att gravt synskade skall ha rätt att leva självständigt och att delta i samhället och ger dem därför rätten till ledsagare medans andra tänker tvärtom.

LSS-lagen trädde i kraft 1994 (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).
Den omfattar personer med varaktiga funktionsnedsättningar, om de är stora och förorsakar betydande svårigheter i vardagen. En av insatserna i LSS-lagen är ledsagarservice. De som lekt blindblock kan lätt förstå att gravt synskadade inte kan klara allt utan en ledsagare
Kommunerna hade visst förståelse under ett antal år, men så hände något och helt plötsligt så förändrades deras synsätt..... kan det ha något med vinstmarginal att göra?
Domstolarna är oeniga trots att Sverige ratificerat FN:s konvention om rättigheter för just denna grupp. (Hänv. till artikel 19)

Vi ökar vårt bistånd till länder där Svenska bolag har stora vinstintressen, vi ger pengar till IMF och nu talas det om att ekonomiskt stödja EURO:n och de ekonomiskt drabbade länderna i Europa. Tänk vad bra det är med svenska skattepengar..... efter alla skattesänkningar så har vi väl råd att hjälpa flertalet utanför våra gränser......  att sedan våra sjuka och handikappade får ta den största smällen..... who cares any longer?

Om du anser att synskadade har lika stora behov som dig själv så stöd uppropet för ledsagarservice.

Skicka ett mail till birgitta.friden@srf.nu
Tala om vem du är, dvs ditt fulla namn samt att du skriver

Jag, xxxx, stödjer uppropet för ledsagarservice åt synskadade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar