fredag 14 september 2012

Influensa vaccin gör människor sjukare?


Influensa vaccin gör människor sjukare.



Kanadensisk studie utvisar att influensa vaccin gör människor sjukare.



Detta påstående kan relateras till en Kanadensisk studie. Detta fenomen upptäcktes 2009 i samband med pandemin. Själv var jag på besök i Göteborg vid denna tidpunkt för att umgås med en nyvaccinerad släkting och gissa vem som låg i lite över tre veckor i svininfluensa? Det är med anledning härav som jag brukar göra mina medmänniskor observanta på att hålla sig på avstånd ifrån nyvaccinerade eftersom jag själv upptäckt att det finns en smittorisk. Man kan faktiskt vidtaga vissa åtgärder när det gäller kontakt och hygien. Med facit i hand så är jag mycket glad för att min kropp har bildat egna antikroppar eftersom jag inte har en tanke på att låta ett nano-vaccin vandra runt i kropp och knopp.

Tillbaka till artikeln. Kanadensiska forskare noterade i början av pandemin att de som fått influensasprutan för vintern 2008-2009 verkade ha en tendens till att dra till sig pandemiviruset och det mer än de som inte vaccinerat sig. Med andra ord så hade de ovaccinerade ett starkare immunförsvar.
Men som vanligt så skall upptäckter som dessa beläggas med olika passusar: nu heter det att detta är ett Kanadensiskt problem eftersom det inte finns någon utanför Kanadas gränser som kommit fram till samma slutsatser. Så här har vi fem studier och skall se det hela som ett lokalt problem.....

Dessa nyheter läckte ut samtidigt som förberedelserna för massvaccineringarna påbörjades i Nordamerika och i Europa. Alltså inte bra, inte bra. Skygglapparna åkte på när forskare inte ville ta in den informationen och man började fundera i banorna att kombinera olika vaccin, samt att det händer dem men inte oss.

Men en ny studie visade att de funna resultaten verkligen kunde vara sanna. En grupp forskare valde att testa djur istället för människor eftersom det anses som oetiskt att testa på människor.
De arbetade med 32 illrar, gav hälften av dem 2008 års influensaspruta medan den andra hälften fick placebo. Därefter infekterades samtliga illrar med svininfluensaviruset.
Resultaten blev:
Illrarna som ingick i den grupp som erhåll influensasprutan för 2008 blev mycket sjukare än de andra djuren. Alla fick dock sin hälsa tillbaka är väl viktigt att tillägga. Detta styrker alltså hypotesen att de som tagit influensasprutan faktiskt tenderar att bli sjukare.
Forskningsledaren säger att man vet inte varför detta händer och att det är viktigt att ta reda på varför och det innan nästa pandemi. Hon tillägger dock att detta är en företeelse som endast gäller vid en pandemisituation.

Vi skall inte förglömma att vi har människor som av olika anledningar har nedsatt immunförsvar eller av annan anledning bör ta de ordinarie influensasprutorna men det först efter moget övervägande. Jag avser då mitt tänkande som är ett val mellan pest eller kolera.

Artikeln avslutas mycket tänkvärt....
Den vise vet att man inte vet så mycket när det gäller influensa och att det alltid gäller att vara mycket försiktig med uttalande i ämnet.

Vi skall alla vara försiktiga och göra det som vi själva anser är bäst istället för att ge in för påtryckningar och bry oss om vad alla andra säger. Alla andra bär inte våra bördor om något händer …. vi blir bara ett kort samtalsämne.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar