söndag 4 december 2011

ADHD eller annan moderiktig bokstavskombination?Människor skapar specialister och institutioner. Människor sätter gränser för vad som är rätt och fel.
Vem är det egentligen som bedömer att en expert verkligen är en expert inom det område som han/hon säger sig vara i.

Är en s.k. bokstavskombination humbug? Är det bara ett ytterligare påfund för att hålla läkemedelsindustrin flytande eller är det en skapelse för garanterade framtida intäkter?

Många barn har kloka föräldrar. Föräldrar som litar till sina egna intuitioner och instinkter. Föräldrar som försöker ändra saker i den egna omgivningen innan de proppar barnet fullt med piller. Piller som har många biverkningar och som kanske också leder till andra mer svårbehandlade fysiska sjukdomar.

Får mitt barn rätt emotionellt stöd, i hemmet, i skolan och i alla andra miljöer som barnet vistas i? Får mitt barn rätt näring? Innehåller den kost som mitt barn får tillräckligt med fett och näringsämnen som behövs för att hela kroppen, hjärnan och alla andra organ skall utvecklas som de skall?
Kan det vara så att mitt barn saknar något, något som gör att det kryper i hela kroppen så att den inte kan komma till ro. Får mitt barn kärlek? Behöver mitt barn känslomässig tillfredsställelse före den matriella. Mitt barn kanske vill sitta framför tv eller datorn men är det verkligen det som är behovet eller är det bara en undanflykt eller ett dåligt substitut?


20 miljoner barn och vuxna är idag diagnostiserade med någon form av mental sjukdom. Något som diagnostiserats utifrån ett antal påståenden med en liten checklista vanligtvis till höger på blanketten.
De har fått sin diagnos utan blodprov, magnetröntgen eller andra genetiska tester som kanske kunde utvisat något helt annat. Antidepression eller antipsykosindustrin tjänar biljoner dollar på att tillverka piller, piller som inom kort gör dem till drogmissbrukare.

Tänk om din arbetsgivare fick för sig att just du hade något fel däruppe bara för att du är av en annan åsikt. Hur skulle du känna det? Skulle du bara gå till företagshälsovården och acceptera att nu är du sjuk bara för att arbetsgivaren tycker det? Nej, det är inte många vuxna som skulle köpa detta resonemang men att lämna över sina barn till psykvården, ja, det verkar de inte ha något problem med att göra?

http://www.cchrint.org/psychiatric-disorders/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar