torsdag 3 maj 2012

Gmo socker med Roundup potentiell cancerrisk

Vilka risker medför förtäring av genetiskt genmodifierade sockerbetor och produkter med dess innehåll?
De genetiskt modifierade produkterna introducerades på hyllorna i våra butiker under 90-talet och idag kan man nog lugnt säga att allt som inte är märkt med "certified organic" / "ekologiskt" och som innehåller mjölk, soja, bomull, raps, majs, squash, papaya, socker eller alfaalfa - innehåller genmodifierade ingredienser.
Icke ekologisk mat som fisk och ägg är med all sannolikhet från djur som är utfodrade med gmo foder eller också så kan det vara ifrån klonade djur. Vår mat och produktutveckling går verkligen med stormsteg och forskarna verkar ha sjöar med pengar som det bara är att ösa ur. Vad som händer med djur, natur, människor eller med hela vår jord ligger säkert inte på någons prioriteringslista.
I Skåne skall man börja odla gmo sockerbetor på prov. Vadå prov?
Dessa betor har odlats i USA sedan 2008 - räcker det inte med 4 års forskning utan att vi skall göra sak samma här?
När det gäller intag av gmo socker så har vi nog alla alleredan fått en bra dos av den varan med tanke på att allt skeppas globalt nu för tiden.
Monsanto:s monopolmarknad växer sig allt större och självklart om de kvarstår som den enda fröleverantören så har konkurrenter och vi hemmaodlare inte en chans. Varför säljer frötillverkare ut sin verksamhet till Monsanto, är de tvingade eller handlar det bara om pengar för deras del?
Eftersom det inte finns någon arbetslöshet på denna jord så behöver vi ju verkligen jordbruk som sköter sig själva och där inga anställda behövs för att hålla reda på eventuella angrepp. Nej, bättre är att plantera in en liten bakterie som aktiveras med ett bekämpningsmedel så att plantan kan ta livet av alla som försöker att äta upp den. Fertilitet är ute och när plantan dör så är den stendöd. Men Monsanto har fler frön att sälja, yippi yay!!
Kontentan blir ju även den att istället för fler variationer så blir det bara en och det är väl bra. För vem sjutton behöver mer än en typ av havre eller vete? Och tänk vilka priser de kan ta ut sedan när de sitter ensamma på täppan och de som inte har råd att betala får väl ta den billigaste varianten eller skall vi kanske säga den enda..... "att svälta ihjäl".
Monsantos agenda innebär att de inom kort tid skall vara den enda frösäljaren när det gäller sockerbetor och därmed bli de enda som sätter villkor på marknaden. Detta är något vi inte skall förglömma.
En stor farhåg som vissa vetenskapsmän talar om är att Roundup besprutade sockerbetor kommer att överföra sin resistens till vilda arter i naturen och orsaka en ny sorts jätteogräs. På senare år har även noteringar gjorts som kopplar dessa gmo betor till skador i hav och havsliv.
Genmodifierade sockerbetor är farliga för människor, pollinerare (bin etc) och för hela vår omgivning/natur. Vi skall heller inte förglömma att de även penetrerar grannens ekologiska sockerbetor och fördärvar dem. Allt som odlas i samma jord i framtiden kommer att innehålla kemikalierna och det är väl bra, eller hur?
Sist men inte minst, som grädde på moset "Roundup är även känt som glyphosate vilket är länkat till cancer" - något som läkemedelsindustrin förmodligen jublar över......  men ta det lugnt Monsanto är gift med dem också... de kommer snart på någon lösning åt ena eller andra hållet.

Läs hela artikeln:
http://www.organicconsumers.org/kelloggs.cfm#danger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar