måndag 11 mars 2013

Tankar runt cancer och ms, alternativ och skolmedicin.

 
Modern cancerbehandling härör sig ifrån teknologi som togs fram och användes för produktion av massförstörelsevapen. Att nämna nitrogen mustard/senapsgas/cellgiftsbehandling och radioisotopes/radioisotoper/strålning, trots att de är välkända för vad de orsakar.... nämnligen cancer.

Generellt så ser de flesta på cancer som om det vore en kaotisk process som accelererar med hjälp av mutationer. Denna sjukdom är enligt många andra en uråldrig och väldigt väl fungerande försvarsmekanism som radikalt förändrats då vi människor förändrat vår livsstil till ett vad vi idag brukar kalla för modernt leverne. Med andra ord, en teori, att cancer är en naturlig företeelse.

Ordet cancer är förknippat med krig, det pågår ett krig i kropp och själ. Ett krig där det bara finns tre alternativ varav två vinnare, död, förlängt liv (övertid) eller friskförklaring. Det uppstår en enorm inbordes rädsla hos den som får ta emot en cancerdiagnos och sällan inges det genuina hopp, vilka egentligen borde vara prioritet nummer ett för en läkare att börja tala om. Läkare borde veta om att rädsla påverkar kroppen i negativ bemärkelse och hur det rädsloaktiverade egenproducerade adrenalinet interagerar med läkemedel mot cancer.

En bekant till mig fick diagnosen trolig bröstcancer efter en mammografi. Det nämndes inte ens att det skulle kunna vara någon knuta eller något annat helt ofarligt. Hon gick hem och förberedde sig på att dö. Efteråt sade hon att nu vet hon åtminstone hur människor känner sig, när de erhållilt en cancerdiagnos samt att denna erfarenhet borde vara bra för behandlande läkare att själv gå igenom, för att nå insikt och en helt annan förståelse. Man målar inte fan på väggen, inte ens om han skulle vara i närheten... för så länge som det finns liv och tro så finns det hopp.

Men om det nu varit bröstcancer, hur stor kraft och ork hade hon då haft kvar till sitt kämpande? Hade kämpandet handlat om att besegra cancern eller hennes dödsångest? Svaret på den frågan är individuell och kan faktiskt endast besvaras av dem som upplevt det här med att stå med fötterna i två olika världar.

Den konventionella kliniska skolmedicinen har faktiskt inte gjort några större framgångar när det gäller förebyggande av cancer eller cancerbehandling. Visserligen har det kommit ut vaccin på marknaden men ingen vet med säkerhet om de någonsin kommer att fungera i det långa loppet. Man tror och talar om olika procentsatser.

Människor har börjat intressera sig för sin hälsa som aldrig förr och det är många naturliga medicinska terapier som blivit intressanta att börja studera igen. (bl.a. stamcellsforskning). De alternativ som finns idag fungerar inte, de är uråldriga. Att 2013 behöva höra att hon överlevde cancer och blev friskförklarad efter 5 år. Blev sjuk igen och dog 5,5 år senare.
Det var nämligen inte lätt för vederbörande att få en tid med behandlande läkare efter en friskförklaring. Hennes cancer blev aldrig botad, det är bara något som sägs, kunskapen och vetenskapen räcker inte till här och i mina ögon handlar det endast om att förlänga livet, att ge någon chansen att leva på övertid. Även detta något att se över när vi slår oss för bröstet och talar om att vi har de högsta överlevnadssiffrorna i bröstcancer i Sverige. En annan fråga som vi bör ställa oss är: Hur är livskvaliteten under denna övertid? Och all annan cancer?

Jag känner fler än en kvinna som behandlat sin bröstcancer själv, med hjälp av alternativa metoder handledda av duktiga terapeuter. Kvinnor vars tankebanor är att kroppen av någon anledning blivit förgiftad och att någon form av avgiftning måste ske för att kroppen sedan skall kunna läka sig själv. Självklart så har de blivit påhoppade, men de bryr sig inte så mycket om det, för det som är viktigast för dem är att de lever och att de har ett liv med livskvalitet, sedan så kan alla andra säga och tycka vad de vill.

De som jag lärde känna i USA och som där arbetade med alternativ medicin berättade att flertalet cancerpatienter kom först när läkarna givit dem beskedet att det inte fanns något mer att göra. De var förutom cancern redan fulla av cellgifter och vi vet alla vem som anklagas för att ta livet av patienten om de dör. Men det finns även de om kör båda, läkare samt alternativare för att vara på den säkra sidan. Bra, nja, här kommer ytterligare interaktioner mellan olika blandningar som det inte finns så mycket forskning om. Känner ingen som överlevt det tyvärr... men det kan ju ske någon gång i framtiden.

Det finns enligt många en stor portion mer omtanke och förståelse inom den alternativa vården, en medmänsklighet som hälsovårdspersonalen idag inte har varken tid eller råd med.

Vi skall alla dö, förr eller senare. I en demokratisk värld så borde vi alla få välja hur och av vad. Läkemedelsbolagen lobbar för att vissa örtmediciner och homeopatmedel skall tas bort ifrån marknaden, varför då?, kan man undra, de som skall dö dör ju ändå. Varför skall det valet tas bort? Diskriminering och mobbing är mycket vanlig inom detta område. Och det intressanta är att de som är de allra största kritikerna själva inte ens varit i närheten av vare sig känsla eller beslut.... de tänker mer på status och plånbok.

Kinesisk örtmedicin är humbug, det har jag hört i åratal. Trots att den använts i tusentals år så är den enligt vissa forskare inte vetenskaplig och kan därför inte anses vara evidensbaserad.
Evidensbaserad och erkänt blir det ämne som först testats av läkemedelsföretaget/forskaren och som därefter patenteras som deras eget, trots att detta ingått i kinesisk örtmedicin sedan urminnes tider. Samt att familjer plockat och ätit av örter, svampar eller vad det nu kan vara i generationer.

Den nya tidens melodi är tydligen att stjäla med avsikt att patentera. Det som patenteras och som växer i vår Herres Hage får på vissa platser inte odlas, skördas eller användas igen av dem som bor där...... de får sköta de urgamla traditionella intagen i framtida pillerform istället.
p.s. senast jag läste om detta så gällde det en växt i Afrika.
 
citerar:
This is the scam of western medicine: You are told by "scientific experts" that plants, herbs, mushrooms and nutrients are worthless quackery; yet the industry routinely steals powerful therapeutic molecules from precisely those sources in order to formulate new drugs. These new drugs are then heralded as "miracle treatments" and marketed at thousands of times their actual cost in order to make billions of dollars for
drug
companies. It's all a monopolistic racket that works because the people are kept ignorant about the real sources of medicine (plants).

Detta och mycket annat kan du läsa i artikeln:
Miracle drug for multiple sclerosis pirated from molecules in cordyceps mushroomsLearn more: http://www.naturalnews.com/039361_cordyceps_Gilenya_multiple_sclerosis.html#ixzz2NE3vPbQq 
 
 
 
Tänk om cykel och biltillverkare skulle börja kriga med varandra på det här sättet som läkemedelsindustrin och naturmedelstillverkarna gör. Då skulle vi åtminstone få ett renare helvete, eller hur?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar