lördag 11 januari 2014

Gravid eller har barn? Undvik Norsk Odlad Lax.

Det är övergången till mer vegetabiliskt foder som är bakgrunden för att gränsvärdet nu ändras, bekräftar Ormstad. Detta foder importeras nämligen i stor utsträckning från Sydamerika, där det fortfarande är tillåtet att använda Endosulfan.

Forskaren Jerome Ruzzin, som studerar gifter i mat, säger att nivån på miljögifter i odlad lax är så hög i förhållande till vad den är i andra matvaror att vi nu måste reagera. Han anser att speciellt gravida kvinnor och småbarn bör äta så lite odlad lax som möjligt. – Men även andra bör vara restriktiva, säger han.

Det är oerhört korttänkt av norska myndigheter att inte hålla bättre koll på fiskodlingsbranschen. Oavhängiga rapporter beräknar kostnaden för denna näring att ta bort giftet till ca 50 öre per kilo lax. Norge har potential att kunna förse komsumenterna med fisk av god kvalitet, men vi riskerar att förlora vårt goda rykte och inte minst omvärlden som marknad, då konsumenterna kommer att tappa tilltron till norsk lax som en hälsosam kvalitetsprodukt.


Om du älskar Lax så välj en frifångad istället.Läs hela artikeln här:

http://newsvoice.se/2013/11/06/gift-i-norskt-laxfoder-okas-med-tio-ganger/


Mina kommentarer:

Lax är så nyttigt, kan ätas av alla flera dagar i veckan. Lätt mat för barn att laga och barn älskar det enligt TV:s reklam. Vill dra en parallell till snuset som vår regering kämpat så för att behålla utan restriktion för tillsatser.... vem är det bra för

konsumenterna eller tillverkarna?


Välj med omsorg vad du vill servera på bordet.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar