måndag 20 oktober 2014

Emotionell stress kan skapa sjukdom -3- TÅLAMOD

Kan lösningen till ilska, frustration och otålighet vara TÅLAMOD?

Brist på tålamod är något vi nämner så där i förbifarten, likt en kul grej. Av någon konstig anledning så definierar vi inte tålamod som en negativ känsla eller som en stor sak. Men brist på tålamod kan faktiskt vara en mycket stor sak i våra liv.


Brist på tålamod infinner sig oftast som ett bevis på att vi någonstans innerst inne inte är nöjda. Det visar även att man jämför sig med andra, vilket alltid leder in tankarna på helt fel spår, bort ifrån hjärtat.


Att jämföra sig med andra leder bara till två nya känslor, känslan att känna sig underlägsen eller överlägsen.Inget av dessa är bra eftersom de leder till onödig stress.


Ett litet tecken på att man har problem med tålamod är känslor av irritation, frustration, ilska och osäkerhet. Dessa negativa känslor påverkar faktiskt vårt immunsystem i fel riktning.


Något att fundera över nästa gång otåligheten knackar på dörren.... är vi beredda att bli sjuka på kuppen? Eller skall vi plocka fram det där tålamodet och ta tre extra andetag?


Varje negativ känsla kan härledas till rädsla. Ilska verkar vara tecknet på att rädslan har gått tillräckligt långt i någons liv.


Ser du någon korrelation mellan de fysiska och känslomässiga problemen i ditt liv eller i någon annans?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar