lördag 10 september 2011

Amputerad måste bevisa handikapp för att få parkeringstillstånd

Inledningsvis så skall vi ha följande i tanken när vi läser nedanstående:

Det är tydligen så att Transportstyrelsen bara följer gällande regler och vår infrastrukturminister tycker inte att det finns behov för att se över reglerna. Håller med precis..... det finns inget behov alls..... bättre satsa pengar på representation eller något annat välbehövligt, eller?


Och så går vi vidare till den lilla amputationshistorien som fick mig att sätta kaffet i vrångstrupen i morse..... man kan ju skratta ihjäl sig och fundera över om dessa regler gäller för alla som bor här i Sverige eller om det bara drabbat Fredrik. Ibland så känns det som om vi svenskar bara blir dummare och dummare. Kanske beror det på att vi överlåtit de stora besluten till EU och att vi därmed inte behöver tänka efter själva... empati och eftertanke....ja, det är svåra grejer det..

8 september 2011 kl 18:19, uppdaterad: 8 september 2011 kl 18:26

 http://www.svd.se/nyheter/inrikes/maste-bevisa-att-benet-inte-vaxt-ut_6454398.svd

För tio år sedan tvingades Fredrik Jansson från Skellefteå att amputera sitt ena ben. Ändå måste han regelbundet bevisa att benet fortfarande är borta och att han därför kan få fortsatt tillstånd för handikapparkering.
- Vänner skrattar åt spektaklet. Jag måste åka till Umeå vart tredje år för att få en läkare att skriva på ett papper på att benet fortfarande är borta, säger han till TV 4 Nyheterna Skellefteå.

Hur vore det om man anställde personal med adekvata kunskaper för det jobb som skall utföras? Och om man nu inte vågar gå utanför de lokalt säkra ramarna så kan man väl i varje fall sända vederbörande som har till uppgift att utfärda parkeringstillstånd till handikappade på åtminstone en anatomisk grundkurs.  Vederbörande har nog även tillgång till dator och får säkert surfa nätet om vederbörande tillfrågar chefen såvida chefen inte kan besvara frågan "kan ett amputerat ben växa ut igen"? Okey, det händer ju så mycket inom forskningen men mig vetligen så har man precis börjat odla muskelfibrer.

Att läkaren inte reagerat kan synas som konstigt men de är väl vana att bli överkörda av kassans specialister..........

Eller är detta ännu ett beslut med avsikt att privatisera parkeringstillstånden???

Var finns de vetenskapliga studierna som visar att amputerade lemmar har förmåga att växa ut igen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar