fredag 2 september 2011

Sjukvårdskris i USA eller bara ökat vinstbehov?

Krisen inom sjukvården bara växer och växer i USA. Sjukvård i privat regi (med facit i hand) visar nu klart leda till segregerad vård och att man måste ha rätt arbete eller vara född i rätt familj för att få den vård som behövs. Något att tänka på här i Sverige då vi valt att följa IMF:s privatiseringskrav är "vems behov skall vi tillmötesgå?"

Politiker och andra höga vederbörande får alltid vad de behöver inom detta område så det kan vara just därför de har svårt för att sätta sig in i en vanlig svenssons situation.

Take a look at the bright side of life....... det finns inget ont som inte har något gott med sig.......

De som inte har råd med att lägga runt 1500:- för ett 15 minuters läkarbesök kanske lägger 180:- på en alternativare vilket det finns gott om i staterna. Homeopaterna och örtmedicinarna har redan fått mer att göra vilket gynnar en småföretagares ekonomi samtidigt som den sjuke får preparat med betydligt lägre biverkningar.
Det finns säkert de som rynkar på näsan åt mina rader men det är faktiskt så att det finns en helt annan öppenhet i staterna än vad det gör här. Det finns samarbete och dialog något som jag av egen erfarenhet själv kan skriva under på. Den som inte tror på örter kan ju alltid börja studera farmakologi och lära sig var och hur det hela började.

Hur ser det då ut i dagens USA med deras världskända väl fungerande privata health care system. Bedöm själva:

The above health care policies are the natural result of a health care system based on the principles of private profit.  Corporate profits demand that companies provide the least amount of health care services at a minimal cost. From this vantage point, health care is a commodity that is bought by those who can afford it, instead of it being the human right of every person, as the U.N. Universal Declaration of Human Rights asserts. Europe has already proved that a nationwide, single payer system is vastly superior when it comes to quality, cost, availability, and results.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar