torsdag 23 augusti 2012

Circadin på tapeten igen? modefluga för barn?

Jag förstår inte vad det är för fel på dagens föräldrar som tar sina barn till läkare som föreskriver sömnmedel till barn vilka är testade på äldre personer och som inte skall ges till någon under 55 år.

Om en läkare skriver ut ett recept till er baby eller till ert lilla barn så är det bara att ifrågasätta kompetensen hos vederbörande och söka upp en ny som har lite mellan pannbenen.

Läkare propagerar för att allt som de föreskriver är vetenskapligt beprövat och att allt annat är kvacksalveri. Har våra läkare helt plötsligt blivit kvacksalvare nu också?

Jag förmodar att de som innehar läkarlegitimation ifrån Socialstyrelsen är vid sina sunda vätskor och har full skriv och läsförmåga. Har dessa förmågor ändrats med åren så skall legitimationerna ovillkorligen tas ifrån dem.

Att det finns läkare idag som fortsätter att skriva ut Circadin trots all uppståndelse i press och media kan bara tolkas som att de struntar i vilket eller så handlar det om en medveten akt att skada. Jag är hård nu men det finns faktiskt andra alternativ vid sömnproblem.... Circadin är faktiskt inte det enda preparatet som finns på marknaden men kanske är det det preparatet som ger den högsta provisionen... vad vet jag?

Om man funderar vidare på hur man skall komma åt dessa kvacksalverimetoder som börjar sprida sig så kanske man skall fundera i de banorna att dessa läkare till och med skall polisanmälas så att avsikten med utfärdandet av medlet kommer upp till ytan. Någon som sedan kan ligga till grund for Riksdagens beslut.

Är det ingen mer än jag som tycker att detta luktar ankdamm????



http://www.svd.se/nyheter/inrikes/somnmedel-okar-bland-barn-och-vuxna_7338344.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar