måndag 6 augusti 2012

Vetenskaplig bantning med slang?


Magsäcken töms med slang...

Töm ut magens innehåll i toan med hjälp av en slang och ett knapptryck. Metoden för den som vill tappa kilon har importerats från USA. Nu skall Blekinge läns landsting testa metoden på 25 patienter.

Efter att slangen förts ner i magsäcken monteras en slags port på magen. Tjugo minuter efter frukost, lunch och middag kopplar patienten på en utrustning för att tömma magens innehåll i toalettstolen – med hjälp av en knapptryckning.
En tredjedel av maginnehållet töms ut. Ungefär 40 procent av övervikten kan man bli av med under första året. Men man väljer själv hur ofta man ska spola. Patienten får även behandling med kognitiv beteendeterapi.
Det har visat sig att det hjälper många att gå ner i vikt, det är viktigt att patienterna lär sig att få nya vanor i samband med det här metoden, säger Cederhag, vd på Mina Medical.
Finns svenska läkare som är skeptiska till metoden eftersom bland annat syra- och saltbalansen i magen kan rubbas. Mina Medical anser dock att detta finns med i beräkningarna men att det inte hänt något med patienterna i USA. Man spolar bara ut lite ur magen.

Hur går det till?

En slang förs ner i magsäcken via munnen – ingreppet tar cirka 30 min.
En peg, kopplas mellan magsäcken och bukväggen.

Vad sker sedan?

Cirka 20 minuter efter intag av frukost, lunch eller middag så töms innehållet i magen med hjälp av en vattenbehållare och en slang som fästs mot porten.
Vattnet hjälper till att tunna ut trögflytande mat.
Maten rinner till slut ner i toalettstolen med hjälp av slangen – tömningen tar ungefär fem minuter.

Källa: Mina Medical.

Vetenskapen går verkligen framåt när det gäller att skapa nya problem och nya sjukdomar. Denna metod måste applåderas för nu har de verkligen tänkt till..... ät som ett litet svin och håll psykologernas schema flytande....
Nu är skolmedicinen inne och trampar i det alternativa tänkandet att orsaken kan vara att vissa människor fyller sin inre tomhet med mat istället för att ta i de verkliga emotionella problemen. Allt är tillåtet i det stora landet där den privata industrin ständigt måste komma upp med nya alternativ för att toppa intäkterna.
Om man tänker i andra banor så kanske en inmonterad slang är bättre än en nedkörd galge i halsen.

Ena bantningsmetoden avlöser den andra och jag undrar när vetenskapen skall börja titta på vår mat och vad den egentligen innehåller..... men de vågar väl inte trampa sig egen division inom matindustrin på tårna, eller?

Monsanto har börjat höja priserna på majs, soja och spannmål, de där som skulle stoppa världssvälten..... Hur skadliga är gmo-produkterna och hur mycket är Monsanto involverade i hälso och sjukvårdsindustrin? Vi kanske skall montera in slangar i alla människor så att vi kan inta Monsantos experimentprodukter, eller?


1 kommentar:

  1. Värt att notera är att Aspire-metoden inte är godkänd för användning i USA och att det således inte finns någon klinisk erfarenhet. Den dokumentation man refererar till är en klinisk utvärdering av 18 patienter genomförd i USA, dvs dokumentationen är mycket begränsad, om inte obefintlig med tanke på vad man utlovar.

    SvaraRadera