lördag 19 januari 2013

Cancer fördubblad 2050?

Cancer är självklart ”Big Business”. Hur mycket pengar skulle läkemedelsföretagen förlora om ett botemedel forskades fram? De skulle nog lugnt förlora cirka 40% av dagens intäkter.  Det finns en hel marknad byggd runt denna sjukdom och det är väl kanske därför som man inte är så intresserad av att titta på orsakerna och göra något åt dem.
Vi vet alla att det finns en uppsjö av cancerframkallande kemikalier som används i allt ifrån mat till bekämpningsmedel samt att inte mycket görs för att eliminera dessa ifrån marknaden. Istället fokuserar man sig på stora kampanjer där man äskar pengar till forskning och pratar botemedel. Och antal cancerfall bara växer och växer.
Förekomsten av cancer förväntas att fördubblas fram till 2050. Att dessa förespås redan nu talar om för mig att ett botemedel inte ens finns på tillverkarnas himmel.
Vi som konsumenter måste lära oss mer om vad som är farligt och vad som är hälsosamt. Ta ansvar för oss själva helt enkelt och det eftersom ingen annan gör det för oss.
Vi kan välja bort kosmetika, hygienartiklar och städartiklar som innehåller cancerframkallande ämnen. Vi kan köpa ekologiskt. Vi kan laga våra måltider själva från grunden.

Global Research har en intressant artikel i ämnet och kan läsas här:
http://www.globalresearch.ca/the-cancer-cash-cycle-the-causes-of-cancer-and-ill-health/5318449Ämnen att undvika i kosmetika:
Butylparaben
Cyclomethicone
Cyclopentasiloxane
Cyclotetrasiloxane
Dimethicone
Dimethiconol
Kathon
Methylchloroisothiazolinone
Methylisothiazolinone
Mineral oil
Paraffin
Paraffinum liquidum
Petrolatum
Polysilicone
Propylparaben
Silver cloride
Simethicone
Triclosan
Zinkpyrition

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar