fredag 4 november 2011

Maria Larsson gör det igen...... cívilkurage bullshit!

http://www.dn.se/sthlm/de-maste-vaga-visa-civilkurage

– Anställda måste visa civilkurage, var äldreminister Maria Larssons recept mot vanvården, när DN:s granskning av Caremas äldreboenden diskuterades i SVT i går.
Men hur det ska gå till när chefer stoppar avvikelser och anställda riskerar att förlora jobbet hade hon inget svar på.
Äldreminister Maria Larsson (KD) var gäst i gårdagens ”Gomorron Sverige” när DN:s avslöjande om Caremas äldreboenden diskuterades. För att kvalitetssäkra äldrevården uppmuntrade hon till civil­kurage bland alla vårdanställda.

Fru minister Maria Larsson... du talar om civilkurage.... vet du vad det innebär egentligen?

Civilcurage är när du som minister stampar ner foten och talar om för aktörerna vilka spelregler som gäller. Så länge som spelreglerna är att alla bolag, kommunen inkluderad skall opererera i vinstdrivande syfte och att privatisering är lösningen för att regeringen inte skall behöva lägga sig i, kommer vi att få se och höra liknande historier.

Morgonprogrammet på TV... man sitter hemma i soffan och hör precis samma som ingår i vård och omsorgsutbildningen..... värdegrunder. Jag kan nog  hålla med om att de flesta av fotfolket vet vad värdegrunder är men hur är det med styrelsen och ansvariga chefer. Du vet de som sätter kraven från aktieägarna högre och som det så fint kallas jobbar med effektivisering med avsikt att tjäna ännu mer pengar.

Det lät som om du menade att värdegrunder skulle innebära att våra äldre skulle få allt som de vill ha men så fungerar det inte i verkligheten. Alla måste i första hand få de grundläggande behoven tillfredsställda och det utan att personalen går på knäna för att själva hamna under vårdens tak.

Måhända Sveriges ekonomi är så god att samtliga i regeringen kan njuta av 2.000:- extra per månad men de som sköter våra äldre arbetar under era nyaccepterade villkor. Ett verkligen genomtänkt anställningsvillkor som heter allmän visstidsanställning där en undersköterska kan jobba i upp till fem år med timersättning innan de erbjuds tillsvidareanställning. Det är oftast dessa som tar fram sitt civilkurage för patientens bästa och som sedan får lida det kuraget för resten av sitt yrkesverksamma liv.

Trots att du träffade en kille som varit med om detta så förstod du fortfarande inte vad de som jobbar inom vården får genomgå dagligen.... för förstår du.... undersköterskor växer på träd..... det är bara att köra skiten ur dem för på utsidan står det nya och väntar... du vet de där som kallas för djävla lata och som hellre vill gå på A-kassa istället för att arbeta.

Nej Maria Larsson..... det är dags att sluta ditt arbete, i varje fall så tycker jag att det är dags för ett litet bryt. Ta ett sabbatsår och gå ut och jobba i äldrevården så att du ser och förstår på vilken nivå vården bedrivs idag. Nu drar jag inte alla över en kam.... det finns ställen som faktiskt jobbar efter värdegrunderna men det är långt ifrån alla som gör det.

Earth is calling Maria....... come down Maria.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar