fredag 4 oktober 2013

Gardasilkampanj där biverkningar avfärdas som säkra - skärp er skåningar!
Min väninna reagerade så här över ovan nämnda artikel:
citerar:
Dagens City, häpnadsväckande artikel om vaccinet, då "endast" 57% av tjejer födda 93-98 är vaccinerade, därav kampanj med förhoppning om att 75% ska bli vaccinerade.
Skolhälsovården i Malmö ger sig nu ut på skolorna med sprutorna laddade. I Lund görs ingen riktad satsning ...
skolsköterskan i Malmö, Catarina Lundsgård avfärdar detta (risker, biverkningar) - Det är ett väldigt beprövat vaccin. Det är godkänt i 120 länder och använt sedan 10 år tillbaka. Det finns inget fall av allvarliga biverkningar där det är konstaterat att det helt beror på vaccinet, säger Catarina Lundsgård
Mina tankar:
Alla som följer media vet hur stor arbetsbelastning våra svenska sjuksköterskor har. Det är brist på sjuksköterskor i hela Sverige.
Detta för med sig många negativa aspekter och att nämna här är att de helt enkelt inte hinner med att kontrollera den information som finns på nätet gällande biverkningar i andra länder. Bristande språkkunskaper måste också tas med i beaktandet. De måste helt enkelt förlita sig på den information som kommer ifrån Läkemedelsindustrin.
 
Jag tycker nog som så att skolsköterskorna i varje fall skulle lägga några minuter på att gå in på Gardasiltillverkarens hemsida och där noggrant gå igenom de biverkningar som räknas upp.
De som avfärdar risker och biverkningar, vilket är direkt vilseledande, borde kunna hållas ansvariga. Någon som vi kanske skulle ta upp med våra politiker.
Istället för att avfärda så borde skolsköterskorna lämna fakta så att de som berörs kan ta ett för familjen korrekt beslut för vad som är rätt för dem.
 
Något som ofta glöms bort i debatten är att vaccinet tillverkas i olika batcher vilket innebär att det kan finnas lite olika föroreningar vilka även de kan ha en negativ påverkan på ett redan nedsatt immunförsvar.
 
Något annat som förvånar mig är att man inte i media påpekar att det behövs inte bara en spruta över åren utan ett flertal boosterdoser samt att cancer faktiskt inte är en sjukdom i den bemärkelsen som vi är vana vid när det gäller vaccineringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar