torsdag 10 oktober 2013

Vaccinera gravida mot svininfluensa igen?

Gravida uppmanas till influensavaccinering


Alla gravida bör vaccinera sig mot säsongsinfluensan. Det anser Socialstyrelsen i sina nya rekommendationer inför årets influensasäsong. Rekommendationen gäller kvinnor gravida i den andra eller tredje trimestern, det vill säga från den 16:e graviditetsveckan.

Syftet är att skydda de gravida från svininfluensan, H1N1, som antas cirkulera även i år. Av erfarenhet vet man att svininfluensan slår extra hårt mot gravida.

– Vi har sett att svininfluensan resulterar i en tydligt ökad risk för allvarlig sjukdom för gravida. Rekommendationen kommer sig av att det inte längre går att räkna med att man har ett skydd mot svininfluensan, även om man vaccinerade sig i samband med pandemin år 2009, säger Gunnar Nylén, utredare vid Socialstyrelsen, till TT.
Han betonar att det vaccin som ges i samband med säsongsinfluensa inte är av samma typ som gavs under pandemin.
Utöver gravida rekommenderas även hjärt-lungsjuka, personer med lever- eller njursvikt, kraftigt överviktiga samt barn med multihandikapp att vaccinera sig mot influensan.
http://www.expressen.se/halsa/gravida-uppmanas-till-influensavaccinering/En väninna som sände över länken skrev så här:

Blir de aldrig trötta på det där med svinis? kan det finnas något mer vulnerabelt än ett foster och en gravid kvinna? förutom de cellgiftsbehandlade ... Ändå envisas man med att insistera att vaccinera dem med redan nedsatt immunförsvar.
 
 
Mina kommentarer:
 
Vi får hoppas att gravida överväger alla risker innan de tar sitt beslut och att de narkolepsidrabbade inte redan är bortglömda.
 
En god hälsa förgyller livet....... eller hur?
 
 
 
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar