onsdag 12 februari 2014

Gardasil - fungerar vaccinet?
Jag tar denna artikel till mitt hjärta. Notera..... det kan ta upp emot 20 år innan man utvecklar livmoderhalscancer.

När började man vaccinera?
Och hur vet man att vaccinet fungerar?
Har vi så mycket könsvårtor i Sverige att vi måste massvaccinera?

WHO säger 2 sprutor och svenska forskare säger 3...... man kan ju undra vem som betalat för studien...... eller hur?citerar:

Olika virus bakom sjukdomarna

Många har trott att kondylom kan göra att man utvecklar livmoderhalscancer, men det stämmer inte eftersom det är olika HPV-virus som ligger bakom de två sjukdomarna. Kondylom kan upptäckas snabbt, bara några månader efter att man smittats med humant pappilomvirus. Däremot kan det ta upp emot 20 år innan man utvecklar livmoderhalscancer. Än så länge är forskarnas uppföljningstid för kort för att de ska kunna dra några slutsatser när det gäller det antal vaccindoser som skulle ge bäst skydd mot just livmoderhalscancer.
Den här studien spelar ju i händerna på läkemedelsbolagen, hur ser du på det?
– Jag tycker att det är viktigt att utvärdera vaccinet oavsett vad läkemedelsbolagen vill och inte vill. Det är ju också viktigt att göra den här typen av studier där man tittar på vaccinets effekt i befolkningen. Det blir ett komplement till de kliniska studier som har gjorts och som fortfarande görs, säger Lisen Arnheim-Dahlström.

Läs hela artikeln här:

 

Svenska flickor bör fortsätta att ta tre sprutor av HPV vaccin för att få bäst skydd mot kondylom. Det slår svenska forskare fast i en stor registerstudie med en miljon unga kvinnor


http://www.svt.se/nyheter/sverige/tre-doser-av-hpv-vaccin-skyddar-battre-an-tva


Läs även:

 http://www.netdoktorpro.se/gynekologi-obstetrik/nyheter/Tre-doser-HPV-vaccin-bast-skydd-mot-kondylom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar