fredag 10 juni 2011

Gardasil utvärdering av risker och fördelar


 • [PDF]
  Filtyp: PDF/Adobe Acrobat - Snabbtitt
  5 Jan 2011 ... January 2011. All drugs are associated with some risks of ... vaccine, only a small level of risk of harmful effects may be acceptable. ...
  sanevax.org/.../2011/.../Gardasil-vaccination-risks-vs-benefits-FINAL11.pdf


 •  
  Livmoderhalscancer är en ovanlig sjukdom i utvecklade länder vilket kullkastar rekommendationer för allmän immunisering med HPV-vaccin.
  För närvarande i USA är dödligheten i livmoderhalscancer 2,4 per 100.000 kvinnor att jämföra med antalet inrapporterade biverkningar och dödsfall från Gardasil som 3,34 per 100.000 distribuerade vaccinationsdoser.
  Sammanfattningsvis kan man dra slutsatsen att fler kvinnor dör om de väljer vaccinet än om de fortsätter sitt liv som vanligt utan vaccinet.

  Väljer man att ta Gardasil eller Cevarix så måste man ändå gå på de regelbundna cellprovstagningarna eftersom vaccinets verkan inte är bevisat fullt ut – detta är jätteviktigt att komma ihåg. För det är ju just de Pap-tester (cellprovstesterna) som bidragit till att antal dödsfall faktiskt gått ned då behandling kunnat påbörjats i tid.

  Livmoderhalscancer bör inte underskattas för det är en dödlig sjukdom och vi skall heller inte underskatta vaccinen samt vad deras innehåll kan orsaka våra kroppar.

  Läs, lär och ta ansvar för det du bestämmer dig för.
  2 kommentarer:

  1. Nu på vårterminen erbjuds tjejer födda mellan 1994 och 1999 vaccinet Gardasil på våra skolor här i Örebro län. I förlängningen planerar man att fortsätta ner i åldrarna, därpå planeras även vaccination av pojkar och slutligen kvinnor i alla åldrar. Läkemedelsverket försäkrar att vaccinet är säkert. Föräldrar och deras döttrar är oroliga. Vem ska man lita på? http://vaccin.me/2012/03/10/vaccinera-eller-inte-vad-ar-vara-barns-liv-varda/
   Mvh Marina

   SvaraRadera
   Svar
   1. Det vore kanske bra om alla ansvarsfulla föräldar kontaktar Läkemedelsverket och ber att få ta del av de studier som gjorts och på vilka de dragit slutsatserna om att Gardasil är säkert. De studier som jag själv läst tyder inte på att vaccinet är säkert. Ett säkert vaccin för mig personligen är ett vaccin utan allvarliga biverkningar.
    Jag förstår dítt dilemma Marina... vem ska och vem kan man lita på?
    Jag vet inte... det viktigaste är att man tar ett beslut som man kan leva med. Vilket väger mest fördelarna eller riskerna?

    Radera