fredag 7 oktober 2011

Funderar du på en penisförstorning?

Penisförstoringar stoppas efter larm

Uppdaterad 2011-09-26 17:33. Publicerad 2011-09-26 14:47
Ett tiotal svenska män har drabbats av erektionsproblem och smärta efter penisförstoring med fyllnadsmedlet Macrolane. Akademikliniken har nu stoppat ingreppen och planerar en Lex Maria-anmälan, medan tillverkaren Q-med tänker avråda från att Macrolane injiceras i penis.

Några av de patienter som fått injektioner i penis med Macrolane har fått erektionsproblem och smärtproblem. Andra uppger att fyllnadsmedlet har lagt sig ojämnt och blivit knöligt, enligt Jan Jernbeck, läkare vid Akademikliniken, som utreder komplikationerna.
– Produkten har av någon anledning hamnat för djupt, men vi vet inte hur mycket Macrolane spelar in, säger han.
Det rör sig om 8—10 kända fall under de senaste cirka 1,5 åren, varav fyra är Jernbecks egna patienter. Han har arbetat med peniskirurgi i många år och känner endast till ett tidigare fall av försämrad erektionsförmåga.
Kommer ni att lex Maria-anmäla detta?
– Det är klart att det ska rapporteras, och att vi ska gå till botten med det här, säger han.
Q-meds fyllnadsmedel Macrolane hamnade nyligen i blåsväder på grund av att bröstimplantat med medlet anses kunna försvåra upptäckten av tumörer vid mammografi. Läkemedelsverket utreder frågan för närvarande. Enligt utredaren Gert Bruse har det inte hittills kommit in några biverkningsrapporter rörande komplikationerna efter penisinjektioner.
– Det sker en underrapportering inom det här området, tyvärr, säger Gert Bruse.
Karin Falck, bolagets informationsdirektör, säger att Q-med planerar att rapportera in biverkningarna.
– Vi ser allvarligt på allvarliga biverkningar. Alla biverkningar av allvarligare natur rapporteras vidare.
Q-med planerar att ändra i sin manual och avråda från injektioner i penis, enligt Falck.
– Vi har redan tidigare haft en skrivning kring att man ska vara extra försiktig och ha erfarenhet om man ska injicera i känsliga områden. Nu funderar vi på att ta ett steg till. Vi kommer att komma ut med information så snart vi kan.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/intimkirurgi-ledde-till-penisproblem


Behövs det nya rutiner för biverkningsrapportering eller skall vi göra som det privatiserade landet i väst????? dvs låta läkarna rapportera in på frivilligbasis... jag bara undrar....

Kanske är det till och med så att de skall tillåtas sälja ut sitt lager så att de inte riskerar att förlora några investerade pengar....

Pest eller kolera???  Liten snorre som fungerar eller stor snorre som inte funkar... gör valet innan det är för sent.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar