måndag 31 oktober 2011

Socker liknas vid narkotika

När man blandar socker och fett, som i en kanelbulle, blir suget lika starkt som av kokain. Efter hundratals affärsmiddagar tvingades industrimannen Sören Gyll förra året transplantera sin lever. Nu varnar han andra för att gå i sockerfällan. Läkemedelsindustrin använde kunskapen för att utforma det hittills mest effektiva bantningspillret. Ändå erkänner inte myndigheterna att man kan bli beroende av godis och skräpmat.
Det var en ren slump som gjorde att forskarna upptäckte att socker och fett kan orsaka beroende.

–När vi undersökte drogberoende i djurförsök brukade vi använda en kontrollgrupp som fick mat eftersom vi trodde att det skulle ge ett neutralt resultat att jämföra med, säger Sara Ward, professor vid Templeuniversitetet i Philadelphia och en av USA:s ledande beroendeforskare.
Men resultaten stämde inte och snart insåg forskarna att mat som var söt och fet var starkt beroendeframkallande i sig.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/socker-liknas-vid-narkotika_6594828.svd

Jag skulle nog vilja säga att

socker + fett  = braja

sötningsmedel + fett = kokain


Skräpmaten i USA innehåller sällan socker utan där finner man istället sucralose, aspartame och allsköns annan skit eller skall vi kanske benämna det som kemiskt framställt socker.

Eftersom tillverkarna av sötningsmedlen är politiskt knutna så görs inga större studier på det området. Bättre ta riktigt socker så kanske Monsanto kan fixa fram någon ersättningsplanta, eller?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar