tisdag 20 november 2012

Fet av smör?

Hur är det egentligen? Kan man bli fet av smör?

Låt oss försöka att reda ut denna myt. Smör är ett livsmedel som används ”som snabb energi av kroppen” och smör lagras inte i fettvävnaderna. Smör innehåller förutom magmättande fett en massa nyttiga näringsämnen.
Intag av margariner eller andra växtproducerade fetter ökar hungerkänslan och skapar nästan som en hetsätning eftersom konsumentens kropp inte känner att den inte fått vad den behöver.
I många hem så pågår en ständig kamp emot övervikt vilken är fokuserad på något ideal som egentligen inte alls har samma kroppsliga förutsättningar som man själv. Detta leder i vissa fall till att föräldrarna drar in barnen i sin kamp och väljer att ge hela familjen fettsnålt istället för att se och förstå att det finns stora skillnader mellan dem. Föräldrarna har vuxit klart medan barnen fortfarande är små plantor.
Om man är rädd om sina barn så måste man se till att man ger dem optimal näring så att kropp och hjärna får vad de behöver för att utvecklas. Smör innehåller det livsviktiga vitamin A, som är inblandat i formandet av tänder och benstomme.
Men det finns en s.k. X-faktor vilken upptäcktes av Dr Weston Price som också den anses vara livsviktig som kombination, denna tros vara vitamin K2. För närvarande är det endast smör som kommer ifrån gräsbetande kor som innehåller en god kombination av dessa båda. Det kolesterol som finns i smörfett spelar en viktig roll i utvecklingen av både hjärna och nervsystem.
Barn behöver alla de nyttiga ingredienserna i ekologiskt smör ifrån gräsbetande kossor samt givetvis fett från andra animaliska produkter för att utvecklas optimalt.


Läs  mer om varför Butter is better:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar