söndag 4 november 2012

Kirurgi för viktminskning - bra val?

Noterade att det fanns ett antal Bariatric Centers i Sverige som erbjuder kirurgisk och icke kirurgisk viktminskning.

Om detta är något som du funderar över så skall du sätta dig in i vad det kan innebära för dig själv i ditt framtida liv.

Denna kirurgi brukar jag kalla för magstämplingsmetoden eftersom man använder typ häftklammer för att minska magsäcken i avsikt att begränsa mängden mat som en människa kan äta. Den är den mest effektiva metoden på marknaden när det gäller behandling mot fetma men tyvärr så medför metoden risker. Pest eller kolera, vad väljer man?

Betydande förändringar i matsmältningssystemet skall ställas mot eventuell risk för diabetes  etc.
Ny forskning har funnit att vissa typer av kirurgi för viktminskning verkar orsaka förlust av benmassa som kan leda till en tidigarelagd benskörhet speciellt när det gäller yngre människor.

I USA så är den s.k. gastric bypass operationen inte bara den vanligaste typen utan även den mest invasiva. Stora delar av magsäcken avlägsnas och en del av tunntarmen förbigår, vilket innebär att det blir en alldeles för liten yta där våra livsviktiga näringsämnen kan absorberas. Vår kropp behöver
Kritiska näringsämnen för starka friska ben,  så som kalcium, fosfor, borföreningar, magnesium och D-vitamin.

Den minst farliga metoden gällande näringsupptag tycks vara den där man sätter ett gummiband mellan matstrupe och magsäck.


Gör rätt val för dig!


http://grab-media.com/premium-videos/3741969

http://www.examiner.com/article/having-your-stomach-stapled-may-cause-bone-loss


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar