måndag 5 november 2012

GMO råttorna fortsätter - danska tankar...

http://ing.dk/artikel/133809-kritikere-industrien-slipper-af-sted-med-elendige-gmo-forsoeg?utm_medium=email&utm_source=nyhedsbrev&utm_campaign=ingformiddag

Citerar:

Læs også: Franske forskeres forsøgsrotter led med grotesk store kræftknuder

Rikke Bagger Jørgensen læner sig op ad en artikel i det videnskabelige tidsskrift Food and Chemical Toxocology, som også publicerede artiklen om de franske rotteforsøg.

Artiklen, som er fra sidste år, tager 24 langtidsstudier, hvor genmodificerede afgrøder benyttes som foder, under behandling. Heraf har flere indgået i forskellige myndigheders vurdering af industriens ansøgninger om at tillade genmodificerede afgrøder.

Den overordnede konklusion er, at ingen af dem viser tegn på fare ved at spise GMO. Men forfatterne, hvoraf hovedparten er fra Frankrig, går voldsomt i rette med den videnskabelige metode i en lang række af artiklerne.

For eksempel er det kun 6 af de 24 undersøgelser, som omfatter det anbefalede antal forsøgsdyr. Hovedparten overtræder altså lige så vel som de seneste franske rotteforsøg de OECD-retningslinjer, som Efsa har henvist til.

Læs også: Miljøstyrelsen: Vi skal undersøge hjælpestofferne i Roundup

Det samme gælder et andet kritikpunkt, kontrollen med det ikke-modificerede foder. Kun 7 af de 24 undersøgte forsøg, som frikender GMO, angiver, at de har brugt isogene linjer som kontrol. Det vil sige afgrøder, der bortset fra genmodificeringen er helt ens, hvilket var endnu et centralt kritikpunkt mod professor Séralini.

»At anvende isogene linjer som kontrol er fuldstændig banalt. Med mindre gør det, er det lidt som at sammenligne æbler og pærer,« mener Rikke Bagger Jørgensen.

Frem med Monsantos forsøgsresultater
Hun har selv fået aktindsigt i de oprindelige forsøg, som biotekgiganten Monsanto fik godkendt majsen NK603 med. Den indgår i Séralinis forsøg. Hun undrer sig over, at forsøgsresultaterne ikke umiddelbart er offentligt tilgængelige.

»Vi skal vide, hvor meget af den majs rotterne har spist. Det kan vi ikke se i det franske forsøg, men det opgiver Monsanto heller ikke,« fremhæver Rikke Bagger Jørgensen.

Læs også: Forsker efter nye forsøg: Roundup burde aldrig have været godkendt

Monsantos alla forskningsrapporter borde nog komma ut i dagsljuset och det är fler än jag som tycker det....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar