söndag 31 juli 2011

GMO Monsatans - relation till svenska bönder.....samma som i USA?

Eftersom jag själv bott i Staterna ett antal år och i mitt medvetande tydligt har hästen som åt av den genmanipulerade majsen som växte på andra sidan stängslet.... vilken var stendöd dagen efter.... så välkomnar jag följande artikel:Läsare ni skall veta att de bönder som vägrat odla genmanipulerade grödor och som har haft sina åkermarker angränsande till gm-odlares har blivit stämda av Monsanto för att gm-grödornas pollen har flugit över till deras grödor och befruktat dem....  helt utan lov..... kan ni tänka er det....

Människor som blivit bötfällda har fått lämna hus och hem.....

När vindarna blåser de inköpta grödornas pollen till dem som inte beställt dem.. ja då skall de straffas och betala för stölden. Bekanta i Maine berättade om Monsanto-anställda som åkte runt i sina bilar och spred pollen över ekologiska odlares fält just bara för att de kunde...

Nu är det en big lawsuit på G och jag önskar alla bönder i USA stor lycka inför domstolsförhandlingarna.


Notera att det finns något annat inkluderat i stämningen:

The suit points to studies citing harm caused by Monsanto’s Roundup herbicide, including human placental damage, lymphoma, myeloma, animal miscarriages, and other impacts on human health.


Dessa helt ofarliga produkter skall ju börja odlas här i Sverige och man kan ju undra vilka studier Monsatan satt i händerna på våra folkvalda i EU...

Monsantos verksamhet är numera ett monopol som inte accepterar någon konkurrens. Nära 85-90% av alla sojabönor, majs, bomullsplantor, sockerbetor och raps som odlas i USA innehåller Monsantos patenterade gener.

Vad det i själva verket handlar om är att Monsanto vill sälja så många kemikalier som möjligt och det är bara deras egna kemikalier som kan användas tillsammans med de manipulerade fröerna eftersom det aktivirerar den lilla varelsen som planterats in där.

Och vem vill inte ha kemikalier? Alla vill väl ha massor av kemikalier som fördärvar våra vattendrag, våra djurliv och våra människoliv, eller?

Slutligen ytterligare något att fundera över:
Plaintiffs condemn Monsanto for prohibiting independent research on its transgenic seeds and for its successful lobby efforts to ban GM food labeling. Many raise the specter of allergic reaction to GM foods, proof of which is hidden by lack of labeling.

Så svenska bönder ni som nu skall börja tjäna så mycket pengar.... kom inte gråtande när stämningarna börjar och grannsämjan försvinner!!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar