söndag 17 juli 2011


Källa:  Flickr


Finns det olika sorts kärlek???


Det sägs att det bara finns en sorts kärlek men att vägarna dit är otaliga liksom färdsätten. Kärleken är en energi, vi äger den inte men vi kan fritt använda den genom att låta den flöda fritt ut genom våra hjärtan.

På vår resa genom livet kommer vi att stå inför många möjligheter till att uppleva denna känsla som vi kallar för kärlek. Denna kärlek kan variera i styrka, vara så stark att man inte kan finna ord som korrekt kan beskriva den. Hur många har inte trott att de upplevt kärlek för att senare i livet verkligen finna den. Det är först när man finner den som man verkligen vet vad den innebär. Det behöver inte vara kärlek till en annan människa, det kan vara kärlek till livet, till ett djur etc.

Varje upplevelse är individuell men gemensamt för äkta kärlek är att den är fri ifrån otrygghet och alla andra rädslor som vårt Ego tycker om att skapa.
Kärlek är villkorslös, man bara älskar och låter kärleken flöda utan att någonsin tänka tanken att man måste få någonting tillbaka.

Kärlek skall vara hälsosam och när den inte upplevs som så, skall man nog fundera över vad det är för känsla man egentligen känner.


Kan en liten blomma känna kärlek?
Allt levande har vad man kan kalla för en liten själ inom, så även en liten blomma. Den kanske inte ser ut på samma sätt som den mänskliga men den finns där.

Om man tänker kärleksfulla, uppskattande och varma tankar så reagerar blomman positivt. Kärlekens energi kan alltid ges och kommuniceras mellan alla levande ting, så även blommor, plantor, växter eller träd. Lite av det här försöker den öppna förskolan att lära ut till våra små. Barn har lättare att se och att förstå än vuxna har, så det är bara att öppna barnasinnet och se med de inre ögonen.

En blomma har inget EGO som vi och ser sig själv inte som mindre värd än övriga blommor. Den lever sitt liv i nuet och tillåter sig själv att växa, att utveckla den del av sig själv som den själv finner som viktigast.

Ge dina blommor och växter lite kärlek varje dag och du får tusenfald lycka tillbaka. Vi människor älskar att ha vackra saker omkring oss och vackra blommor förgyller vårt hem och tillvaro. Och tänk på skogen, vilken frid den ger oss under våra långa promenader. Se skönheten och älska den.

Tänk på vad det kan innebära att vara i blomman av sin ålder.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar