onsdag 27 juni 2012

Ge inte barn eller gamla Becel.

Varför säger jag dessa ord? Jo, för att barn och gamla oftast inte kan göra sina egna val utan det är någon annan som väljer åt dem.

Barn och gamla har behov av att intaga riktigt fett. Becel är enligt tillverkaren ett fettfritt margarin. Hur de överhuvudtaget kan få kalla det för margarin borde vara en stor fråga för konsumentverket. Är det ett livsmedel egentligen? Enda fördelen verkar vara att man kan blanda Becel med vatten om man nu har ett behov av att göra det. Men noll fett... det kan väl aldrig vara bra för hjärncellerna?

Kanske är det konstgjorda produkter som denna som lett till ökning av fetma, diabetes, nervsjukdomar och till och med åderförkalkning. Vi behöver nämligen fett för cellförnyelse i hjärna, lever och nerver.

Här finns ett outforskat område som borde synas ordentligt av oberoende forskare utan rädsla för att trampa någon stor jätte på tårna.

Hur påverkar Becel våra våra kroppar under kortvarig förtäring och efter ett antal år?

Att kolesterolet går ner vid Becelintag är ju faktiskt ganska självklart eftersom det har en fettnedbrytande arbetsuppgift. Inget fett (Becel) innebär ingen kolesteroltillverkning.... hur svårt kan det vara?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar