tisdag 19 juni 2012

Here we go again Omega-3!

Professor Lars Rydén har gjort en ny studie som är fullständigt banbrytande. Vetenskapligt bevisat är nu helt plötsligt att Omega 3 är mer eller mindre värdelöst. Detta skall ställas emot det stora antal vetenskapliga studier som påvisar motsatsen. Frågan är om vi skall hoppa och ta detta meddelande till hjärtat eller ej….
Vem är egentligen pappa till studien? Jo det är Sanofi Pasteur, en läkemedelsjätte med huvudinriktning på att sälja så mycket som möjligt inom områdena hjärt-/kärlsjukdomar och diabetes. Man kan lugnt konstatera att häxjakten på våra bra kosttillskott den bara fortsätter. För vad skulle hända om folk helt plötsligt blev friska?
Min rekommendation till alla är : att när något banbrytande blåses ut i pressen vänta med att tro på innehållet och lägg koncentrationen på att försöka ta reda på vem som finansierat studien och varför den gjorts. Då har man börjat den egna undersökningen utifrån rätt bas. Inhämta studien och läs noga igen resultaten och se vilka ord som används, notera speciellt uttryck som ”vilket kan ha påverkat”, ”troligen”, ”borde” etc. dvs. uttryck som endast antyder.
Om så är fallet att det bara skulle handla om att genomföra en studie för att bibehålla försäljningen eller för att kanske till och med öka läkemedelsförsäljningen i framtiden så kan man ju fundera över om grundtanken är att man önskar bibehålla sjukdomarna istället för att förebygga eller bota.
Man kan även fundera över vad som driver Lars Rydén i sitt tänkande. Om nu Omega 3 är värdelöst eller rent av hälsofarligt så varför skall man då äta fet fisk tre gånger i veckan. Vilken fot står han på egentligen?
Hur mycket Omega 3 finns det egentligen i den odlade fisken? Tillräckligt? Oftast inte någon Omega 3 alls.  Fet odlad fisk där Omega 3 lyser med sin frånvaro kanske ger ett antal nya kunder till Sanofi, eller?
Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer….. och väntar på att någonting skall komma och rädda mig…..
Det är ingen som kommer… man måste ta saken i egna händer… man måste ta ansvar för sig själv och göra egna val.

http://newsvoice.se/2012/06/14/professor-lars-ryden-sanofis-spinndoktor-mot-omega-3/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar