torsdag 18 oktober 2012

Becel eller Bregott i skolan?





Min vän ee delar med sig av sina tankar gällande Livsmedelsverket med tanke på hur deras representant agerade i tv intervjun:

Ibland är detaljer viktiga, de heter SLV statens livsmedels verk ...våra motståndare ibland kallade statens livsfarliga verk. Tragiskt att de får hålla på som de gör. Jag hoppas att det finns några fler än du som reagerar på de nyaste intervjuerna. Det är inte mer intelligent än en fiskpinne ... eller så dumt att klockorna stannar.

Jag tror faktiskt att det är annat som ligger bakom - någon form av kompensation. Jag säger inte är det är så men att sannolikheten torde vara ganska stor med tanke på att just mutor och korruption är vardagsmat i dagens svenska samhälle. Allt som har med vår mat att göra styrs av den petrokemiska industrin och de är endast intresserade av att sälja produkter som gynnar dem själva. Denna industri är idag ägare till läkemedelsföretag, livsmedelsföretag och kemiföretag.

De har mutat sin väg sedan Rockefellers tid och man kan nog lugnt säga att de fortfarande håller på med precis samma sak. Ett antal lappar i någons ficka och så är det klart. De flesta kan nog sälja sin egen morsa idag.

När det gäller Becel så måste LMV haft skygglappar på när danskarna körde produkten i rättssystemet.

Tur att de skall gå tillbaka och evidensgranska alla studier sedan år 2000 för då kommer de att hitta vad danskarna och kanadensarna tror..... men de kanske inte räknas som experter i LMV:s ögon.


http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/?anchor=nyhetsbrev_om_margariner

Annika bekriver på ett lättfattat sätt hur tillverkning går till och vad produkterna innehåller.
Själv håller jag i minnet vad en professor från Kanada sa till mig år 2000. Rapsolja fungerar jättebra i bilmotorer men våra kroppar vet inte var de skall göra av oljan.




A serving (2 teaspoons) of Becel pro-active contains 0.8 g of plant sterols, therefore 2 servings (4 teaspoons) would equal 1.6 g of plant sterols per day. Becel pro-active is recommended for adults with elevated cholesterol, who are looking for a dietary way to help manage their cholesterol (Becel, 2001). There is an advisory for this product which states that Becel pro-active margarine may not be nutritionally appropriate for people with special dietary needs (pregnant and breastfeeding women, children under the age of 5). Also, anyone who is currently taking medication for their cholesterol, should consult a physician before consuming Becel pro-active.

Med tanke på Kanadas varning så borde väl beslutet huruvida ett barn skall äta Becel eller ej, ligga hos ansvarig skolläkare tillsammans med varje elevs förälder/föräldrar, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar