lördag 6 oktober 2012

Tankar och fakta om Gardasil och dödsfall

En ung flicka dog plötsligt i september 2009. Flickans föräldrar kopplade samman dödsfallet med vaccinet ”Gardasil”.  Två utländska experter vittnade i rättsläkarens utredning och gav tyngd åt teorin att vaccinet mot livmoderhalscancer kan ha varit kopplat till dödsfallet.  En Nya Zeeländsk patolog ogillade deras vittnesmål. Men vad kan man förvänta sig……..
Det var Renatas mor som fann henne död i familjens hem. Hon hade fått den sista av tre injektioner av Gardasil sex månader tidigare och mammans magkänsla ledde henne till att det kanske kunde finnas ett samband.  Vem kan känna sådant här bättre än en mor? Hon fick försvara sin dotter genom att berätta att dottern sällan blev sjuk, lika sällan drack alkohol och att hon inte rökte.  Jag är inte förvånad för precis så här går det till. Istället för att koncentrera sig på att undersöka huruvida vaccinet kunde vara bidragande orsak så tittar man på annat. Precis som vissa tjejer får vara med om när de anmäler en våldtäkt. Vad hade du på dig? Var du utmanande? Kan du ha gjort en invit? Har du klart uttryckt ett nej? Kan detta nej ha tolkats som ett nja……. Voyne voyne.  Världen är sig lik på många områden. Inget fel på killarna här inte… i varje fall inte inledningsvis.
En bekant till mig fick frågan av en annan mamma ” tror du att det är farligt om min dotter bara får en spruta?” ”är lite orolig för att hon faktiskt inte mått så bra efter vaccinationen”, ”tror du att det blir problem om jag säger att jag inte vill att hon skall få fler sprutor?” och slutligen ”vad skall skolsköterskan och de andra mammorna i klassen tycka om mig som förälder”?  Jag förstår inte hur en mamma kan vara mer bekymrad över vad alla andra i samhället skall tycka när dotterns liv och hälsa kan stå på spel.  Men som sagt ….. vi har ju alla ett val…
Jag ser samma problematik i detta fall. För efter den första Gardasildosen som togs i september 2008, noterades smärtor i olika delar av kroppen, stickningar i händer och ben, hjärtat slog stundtals fortare och hon blev märkbart mycket trött och irriterad. Håret började falla av och hon sov mycket. Trots detta så ger man till den ”inte helt friska flickan”, den andra och den tredje injektionen av detta ”korttidsvaccin”.  Hälsovårdspersonalen hade väl bara spruta-in-delegering med ordern ”close your eyes and ears”. Är det skottpengar på sjukvårdspersonal, är det förbjudet för dem att använda hjärnan?
Vi går vidare. Neuroforskaren (neurologen) Professor Christopher Shaw vid University of Columbia i Vancouver berättade under inquesten via en videolänk att han erhållit Renatas hjärnvävnad att testa. Samtliga prover innehöll aluminium men där fanns andra avvikelser i proverna. Humant papillomvirus (HPV16) fanns i hjärnvävnaden och dit kan det bara komma via vaccinet säger professor Shaw.  Tilläggas skall att vårt normala skydd blodhjärnbarriären normalt inte släpper in HPV eller annat i hjärnan men att detta är något som forskare försöker uppnå via nanovaccin där partiklarna är så små och okända så att de kan ta sig förbi vårt naturliga skydd.
Gardasil ges för att förhindra vissa stammar av HPV och det finns endast en liten mängd virus i vaccinet. Virus som klippts i små bitar.
Mamman frågade professorn om vaccinet sannolikt kunde orsakat dotterns död. Han svarade att det var ”en biologisk rimlighet” att så kunde vara fallet och detta med stöd av de avvikelser som gjorts när dotterns hjärna undersöktes. Däremot kunde han inte entydigt säga att detta var orsaken till hennes död.
Dödsattester upptar vanligtvis den mest troliga dödsorsaken och så fungerar den bistra verkligheten eftersom det oftast finns flera faktorer involverade.
Vi går till nästa utländska patolog och denna gång är det Dr San Hang Lee på Milfors Sjukhuset i Connecticut som testade prover ifrån Renatas blod och mjälte. Han fann också aluminium och HPV i de proverna.  Dr Lee kunde inte heller säga vad som orsakade Renatas död men poängterade att resultaten av testerna för honom var ”onaturliga”.
Patolog Dr John Rutherford, mannen som obducerade Renata tyckte inte att det var ovanligt/onaturligt eftersom HPV och aluminium ingår i vaccinet. Så självklart om något ingår i ett vaccin så kommer det att finnas i hela systemet. Inte heller han fann stöd för teorin att Gardasil kunde vara orsaken men han fann ingen annan heller. Han trodde inte att en slutgiltig dödsorsak någonsin kommer att kunna hittas. Så gott folk…..  precis detta fenomen kommer vi att se efter varje nytt dödsfall….. ingen kommer någonsin att kunna länka dödsfallet till vaccinet. Och som grädde på moset så kritiserade han den bevisning som de utländska läkarna kommit med den med närvaro av HPV och aluminium med ”So What?” Skulle vi inte förvänta oss det? Om jag dog så skulle alla se att det blir förändringar även i min hjärna.
Patolog Dr Rutherford måste vara väl påläst eftersom han vidhåller vikten med folkhälsa och att det är fel av föräldrar att undanhålla sina barn detta vaccin på grund av hälso-rädsla. Det kan resultera i en epidemi av kvinnor med livmoderhalscancer.  Något som tillverkarna påstår men som forskning visat är helt felaktig eftersom ökningarna bara sker i tredje världen. Andra hälsoexperter som även de tog del av bevismaterialet ansåg att den mest sannolika dödsorsaken var en oupptäckt hjärtsjukdom. Så nu förstår ni kanske varför jag säger att det oftast handlar om kvalificerade gissningar. Och dessa gissningar skall ligga som underlag till rättslig prövning…
Om, jag säger bara om, kriterierna för vetenskapliga studier ändras när det gäller vaccin så kanske vi kan få fram lite riktiga sanningar och lämna gissningslekarna bakom oss.

Det var som Elisabeth sa på Skavlans program igår….. de har inte en aning om vad cancer är och vad det kommer ifrån….. sanningen får man höra ifrån dem som ingenting har att förlora på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar