tisdag 2 oktober 2012

Godis-kossor i Monsantos fotspår






Monsanto har varit med att skapa ytterligare en ny genetisk ras "godis-kossorna". Detta experiment kommer dock att fortgå längre än de gängse 90 dagarna....

Dagens nutida amerikanska kossor tycks leva ett sött och gott liv. Det är precis som med oss människor, de  behöver också socker och sockerprodukter för näring och energi. Egenhändigt hemmalagad mat verkar vara lika utdöende som hö och färsk gräs.Tänk vad forskning och utveckling går framåt. Nej det skall vara ”processed food” för både människor och djur. Men självklart är det ju en prisfråga också.....
Majsprodukterna som använts som huvudsakligt boskapsfoder och som skulle vara så bra för stora skördar och förorenat grundvatten, har av någon anledning blivit så dyrt, att bönderna nu letar billigare alternativ. Och det är väl bra att girigtarmen börjar att suga i bolagsvärlden för då går den mänskliga kreativiten igång och alternativ som inte funnits tidigare dyker upp på deras himmel.
Och för de som inte äter godis på grund av dess innehåll får snart i sig godisingredienserna via produkterna som kommer ifrån korna eller via grundvattnet. Tänk vad billigt och bra.
Mike Yoder, bonde i Indiana har cirka 450 mjölkkor och han köper i princip vad som helst för att hålla kostnaderna nere. I somras fick han ett bra pris på glass topping.
Den offentliga anledningen sägs vara den värsta torkan i mannaminne vilken gjort att priserna på majs har gått i taket. Vilket självklart innebär att priset på de alternativa fodren också gått upp. Pris och efterfrågan hör nämligen ihop over there. När den analkande orkanen började närma sig så höjde flygbolagen priserna på flygstolarna, så mycket att många fick välja annat färdmedel, som cykel eller att gå till fots för att evakuera New Orleans om de saknade bil eller stor plånbok. Huvudsaken är att bolagen kan göra sina vinster när tillfälle ges.Att tycka synd om de drabbade är så många andra som gör när media åker runt i de drabbade områdena och filmar. Skattepengar brukar användas för att reparera skadorna dock inte de mänskliga.... för de som dör..... ja de dör liksom.
De kanske även skall fundera över det regndansmakeri som pågår och hur bra det är egentligen. Moder jord kanske klarar av att fördela nederbörden själv.... hon kan själv. Men ständig preparering av moln i en ända ger problem i en annan världsända. Titta bara vad man gjorde i Kina under OS – solsken varje dag. Sedan att det regnade som sjutton någon annanstans var väl ingen som brydde sig om annat än de som bodde där.
Den enes död den andres bröd.... en marknad för boskapsfoder-brokers har skapats. Nu behöves det inte bara brokers som säljer ditt hus, nu behövs en som säljer ditt foder till högstbjudande.

Andra alternativ till fodermix kan vara kakor, gummi ormar, marshmallows, fruktdroppar, apelsinskal och torkade tranbär. Med andra ord, det skall vara ersättningsföda som har samma stärkelserika sockerinnehåll som majsprodukter.

En kossornas dietist ifrån Nebraska tycker att det är jättebra att dessa produkter kan komma till användning istället för att de bränns upp efter det att utgångsdatum passerat. Han tycker att det är roligt att det fungerat så bra. Lite häftigt liksom att en kossa kan ta produkter som dessa och omvandla dem till mat. (Undrar vem han är betald av och hur kossorna verkligen mår?).

Råttorna som ingår i Monsantos forskningsprojekt testas normalt under 90 dagar och sedan bedöms maten vara säker för människor. Har någon testat kossorna? Sedan att båda grupperna kanske utvecklar cancer eller andra sjukdomar efter ett år eller två. Det är väl ingen som bryr sig om, eller?  Men vad händer med oss människor när vi dricker godismjölk under en längre tid? Vintern är snart på plats och gräset kommer knappast att gro förrän nästa vår.

Men som sagt... kossorna får inte bara godis...... de får även äta säd som använts för alkoholtillverkning, risproduker, jordnötsskal, biprodukter ifrån kvarnarna och emellanåt om och när korna blir riktigt hungriga ja gott folk........

då får de en bit choklad....

för det handlar bara om fett, socker och energi.

Om detta fortsätter så kanske de kan ge kossorna den gamla adhd medicinen så slipper de bränna den också, eller?






Källa:

http://www.reuters.com/article/2012/09/23/us-usa-cattle-candy-idUSBRE88M05N20120923

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar