fredag 26 oktober 2012

Vuxna kvinnor och HPV-vaccin

http://www.netdoktorpro.se/infektion/nyheter/Lakare-vill-att-vuxna-kvinnor-ska-ta-HPVvaccin

Sedan tidigare pågår vaccination av unga flickor för att förebygga livmoderhalscancer orsakad av HPV-virus. Nu menar Annika Johnsson, överläkare vid sexuell hälsa vid Skånes universitetssjukhus i Malmö och expert på Netdoktor, att även vuxna kvinnor bör vaccineras för att förebygga livmoderhalscancer.
– HPV-infektioner är en väldigt utbredd infektion i befolkningen, det är den vanligaste sexuellt överförda infektionen som vi har idag, så träffar man en ny partner så finns det stor risk att man stöter på ett nytt HPV, därför finns det anledning att vaccinera sig även om man är vuxen kvinna, säger hon till Sveriges radio.

Vems sexuella hälsa är det du pratar om Doktor Annika Johnsson är det din eller skall detta ses som ett tillvägagångssätt för att äska forskningspengar?


Go ahead Annika. Ta vaccinet, alla tre doserna och journalför resultatet. Netdoctor betalar säkert för den analysen. Kanske dina kollegor är intresserade av att ingå i denna din studie.Vore bra om ni kunde sätta igång snarast möjligt eftersom det saknas ordentliga vetenskapliga studier gällande HPV vaccin och dess nanopartiklar.

Vore bra om du testar samtliga innan du vaccinerar dem så att du vet huruvida du har någon i testgruppen som redan utvecklat immunitet mot just de här virussträngarna.

Jag är för forskning doktorn.... det är bara att sätta igång och sedan kan vi andra okunniga avgöra om vi vill göra detsamma när vi läst resultaten om cirka 10 år. Lycka till i ditt arbete!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar