onsdag 17 oktober 2012

Smör eller margarin?

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2229320

TV4 play - lyssna och lär.


Smör eller margarin på mackan?
Flera skolor har tagit bort Bregott och ersatt detta med Becel. En produkt som egentligen skulle anmälas eftersom den inte innehåller något fett över huvud taget. Becel är en enda stor bluff. Becel äts inte ens av småfåglarna på balkongen när det är kallt ute. Har de kanske mer vett än vi? Men att djuren ratar något är ju inte vetenskapligt, eller hur?
LMV förkastar studier gjorda före år 2000. Det handlar tydligen om tyckande framför vetenskap. Man har valt att begränsa sig och att göra evidensgradering av de studier som genomförts efter  år 2000.
Det finns mycket skrivet om mättat fett men det är inte vetenskap utan det är enbart tyckande.
Margariner med rapsolja är nyttiga enligt LMV medan professorn anser att de ät oätbara. Varför? Jo, för att margariner ger inflammationer!!
En mycket upprörd representant ifrån LMV står här och talar om för en professor att han har fel och att vi skall tro på all expertis såsom dietister etc. som utbildats i en lära som är skapad av den petrokemiska industrin och dess tentakler.

Googla Becel och du kommer att bli förvånad över alla varningar som finns...

OM JAG VORE FÖRÄLDER SÅ SKULLE JAG HÅLLA SKOLAN PERSONLIGEN ANSVARIG FÖR MITT BARNS HÄLSA FÖR ATT DET TVINGATS TILL ATT ÄTA EN PRODUKT SOM LANSERATS FÖR MÄNNISKOR SOM HAR MEDICINSKA PROBLEM MED KOLESTEROLNIVÅN.


Jag rekommenderar ett besök hos:

http://www.gunnarlindgren.com/



 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar