torsdag 22 mars 2012

Kemikalier orsak till fetma-epidemi?Vilken är den verkliga orsaken till den globala fetmaepidimin? Är det förekomsten av giftiga kemikalier i dieten som gör att vi lagrar istället för förbränner?

 
Från Washington Blog
 
Global Research Canada, 19 mars, 2012
 
World Wide fetmaepidemin Några 68% av alla amerikaner är överviktiga och fetma har nästan fördubblats under de senaste årtiondena i hela världen. Som International Business Tribune rapporterar: Studier som genomförts av forskare vid Imperial College London och Harvard University, publicerade i den medicinska tidskriften The Lancet, visar att fetma i hela världen nästan fördubblats under de sista decennierna dvs mellan 1980 och 2008. *** Man kom fram till att cirka 68 procent av amerikanerna visade sig vara överviktiga
medan närmare 34 procent var feta. Visst, folk äter för mycket och motionerar för lite (detta inlägg är inte menat som en ursäkt för brist på disciplin och dåliga val). Men vi behöver ju inte stoppa i oss tomma kalorier som socker, majsstärkelse eller andra sötningsmedel. High fructose corn syrup eller majsstärkelse är dessutom oftast genmodifierat och flera gånger sötare än vanligt socker. Självklart lagrar kroppen allt det här söta i form av fett för användning någon gång i framtiden när vi behöver fly eller fäkta. Men hur ofta inträffar det?
Men med tanke på att det finns en epidemi av fetma även i 6 månader gamla spädbarn (se nedan), finns det helt klart något annat på gång också.

Är det kemikalier som gör oss överviktiga eller skall vi rent av säga FETA?
Hur påverkar gifterna som vi har runt omkring oss i vårt dagliga liv - lägger de sig också som ett gott band runt midjan?

 Läs artikeln genom att klicka på länken:
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=29847

Eller besök:

http://www.washingtonsblog.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar