lördag 10 mars 2012

Läkare solidariska med vaccintillverkare?

Vad som är jätteviktigt i denna debatt gällande vaccin och dess potentiella faror är att vaccin numera framställs enligt nya metoder. Våra kroppar skall normalt klara av att bilda antikroppar emot sjukdomar orsakade av virus etc., detta är den princip som vårt immunsystem försöker arbeta efter.
Vad som på senare år sprutats in i patienter är modifierade virus, de är inte längre levande utan döda och som grädde på moset är de små virusarna klippta i små, små delar. För att dessa  virus i nanostorlek skall kunna passera blod/hjärn-barriärer så tillsätts adjuvans. Min personliga fråga är: vad har vaccinet i hjärnan att göra? Avser man att där starta en autoimmun reaktion? Ju mer man läser om vaccin och dess potentiella skador världen över ju klarare blir det att man alltid måste ha ett kritiskt tänkande vid en granskning. Det handlar om multinationella bolag och bolag drivs i vinstsyfte, ingenting annat.
Ett läkemedel skall linda, förebygga eller bota. Det skall inte skapa nya sjukdomar.
Vi skall vara fullständigt medvetna om att vi patienter förses med den bild som tillverkaren vill att vi skall ha för att skapa en positiv attityd hos oss. Detta kallas för "publikationsbias" dvs en avsiktlig snedvridning där de positiva effekterna publicerade och de negativa eller mindre bra göms undan i arkiven.
Vaccin produceras enligt Volvos löpande bandprincip och utvecklingen går med stormsteg. Dagens läkare kan inte hålla på som de gjort tidigare utan de måste avsätta tid till studier så att de kan följa utvecklingen. Idag är nog det stora flertalet helt i händerna på den försäljare som läkemedelsföretaget eller vaccintillverkaren sänt ut och eftersom tiden inte räcker till så väljer läkaren att blint lita på den s.k. framforskade information som överlämnas vid marknadsföring av varan. Det finns så många läkare där ute som vill sitt och sina patienters bästa. Att ens tänka tanken att deras samarbetspartner för läkning har börjat vandra på en annan stig har nog inte ens infunnit sig.
Kanske borde obligatorisk forskning införas i arbetsbeskrivningen eller varför inte föreslå att en läkare personligen kan bli ansvarig om en patient utsatts för skada av en produkt som läkaren borde anat eller känt till att den inte är fullt säker.
En annan tanke som slagit mig är: läkemedel är komna ur oljan. En produkt som väldigt många anser snart kommer att sina. Vad blir valet? Odla medicinalplantor igen eller satsa på vaccintillverkning. Någon mer som tänker i den riktningen?
Smaken är som baken, den är delad. Detta är de slutsatser jag dragit och på vilka jag baserar mina val i livet.

 
Intresserad? Gå till vaccin.me och var med i debatten.
 
This was just my 2 cents...
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar