onsdag 12 december 2012

Fransk studie Narkolepsi - läkemedelsförsäkringen funderar...

Detta inlägg knyter samman funderingar med tidigare uppkomna den 1 december - se inlägget
"Fransk Studie Narkolepsi" och ger oss en inblick i hur svårt det är att konstatera en vaccinskada (på ett otillräckligt testat vaccin), när man inte riktigt vet var eller vad man skall leta efter.....

Den franska studien pekar på ett klart samband men anses ändå inte vetenskapligt övertygande. Man inväntar resultaten på fördjupade studier. Borde inte de fördjupade studierna vara klara innan en massvaccination påbörjas....

PANDEMRIX VAR FAKTISKT PATENTERAT ÅR 2006!!Ny studie från Frankrike.
Läkemedelsförsäkringen har ännu inte avgjort om vuxna ska få läkemedelsskadan erkänd som narkolepsi.

Publicerad – Uppdaterad

Det visar en ännu opublicerad studie som Franska Läkemedelsverket lagt ut på sin hemsida.
I Sverige väntar nu ett 40-tal vuxna på beskedet om de kan få ersättning eller inte. Hiittills har 143 barn och unga upp till 19 år fått narkolepsin godkänd som en läkemedelsskada efter att ha vaccinerats med Pandemrix. De som har fyllt 20 år får däremot inget besked av Läkemedelsförsäkringen.


Varför har ni inte avgjort om de vuxna ska få narkolepsin erkänd som läkemedelsskada eller inte?
– Därför att det i dagsläget inte finns någon data som talar om att det finns ett klart samband mellan narkolepsi och vaccinet för de vuxna. Därför väntar vi på att Läkemedelsverkets fördjupade studier om narkolepsi ska bli färdiga och vi hoppas att vi får nya data där, säger Anders Öhlén vd på Läkemedelsförsäkringen.
Men för första gången finns det nu en vetenskaplig studie som pekar på ett samband även hos vuxna. Franska Läkemedelsverket har lagt ut en studie på 287 personer på sin hemsida: NarcoFlu-FV Study, från universitetet i Bordeaux.

Läs hela artikeln:

http://www.svt.se/nyheter/sverige/aven-vaccinerade-vuxna-drabbas-av-narkolepsi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar