torsdag 6 december 2012

Många avstår Gardasil

Källa.  http://www.unt.se/sverige/manga-avstar-gratisvaccin-2001205.aspx

Publicerad: 2012-12-06 01:29, senaste uppdaterad: 2012-12-06 09:12

Många avstår gratisvaccin

Mer än varannan tonårsflicka i Uppsala har avstått det kostnadsfria HPV-vaccin som bland annat skyddar mot livmoderhalscancer, rapporterar Uppsala Nya Tidning. Det visar en utvärdering som landstinget i Uppsala har gjort.(TT)
Mer än varannan tonårsflicka i Uppsala har avstått det kostnadsfria HPV-vaccin som bland annat skyddar mot livmoderhalscancer, rapporterar Uppsala Nya Tidning. Det visar en utvärdering som landstinget i Uppsala har gjort.
-Det är synd eftersom vaccination är det mest framgångsrika sättet att bli kvitt sjukdomar i samhället, säger Karin Bondestam, läkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, till tidningen.
 
Mina tankar och kommentarer:
 
Kanske är det så att det finns en hel del tonårsflickor i studentstaden Uppsala som söker fakta och tar sitt beslut tillsammans med föräldrarna.
 
Vi vet väl alla vid det här laget, i varje fall vi som är lite äldre, att vaccination inte innebär att man blir kvitt sjukdomar i samhället. Forskning har talat om för oss att sjukdomar bland annat muterar, eller hur?
 
Sedan är det ju faktiskt många som anser att HPV-vaccinen fortfarande är otillräckligt testade eftersom det inte genomförts betryggande studier på områden som: fertilitet, fosterskador eller dödsfödslar.
 
Förhoppningsvis kommer framtida studier att utvisa vilket som väger tyngst:
nytta eller risker. Men framtills dess så är det du som väljer vad som är bäst för dig!
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar