söndag 6 mars 2011

Autistiskt barn mot försäkringsdrake

Vi lever i en global värld där försäkringar utformade för en privat sjukförsäkringsmarknad säljs i ett land som har ett socialt sjukförsäkringssystem. Vi kan inte stämma staten på några större belopp och har förmodlingen ingen större chans till upprättelse mot ett läkemedelsföretag.
Ingen regel utan undantag, vi måste begära in fullständiga försäkringsvillkor ifrån Försäkringsbolagen innan vi tecknar och betalar för en försäkring. För, varför betala för en om den inte vid behov kan nyttjas? Lagen ligger på den starkes sida idag och att vi har likhet inför lagen… det kan vi bara glömma. En begränsad rättshjälp innebär mindre handlingsfrihet och har förmodligen även ett avskräckande syfte.
Många tycks tro att den Svenska Staten fortfarande har alla medborgares bästa i fokus när det gäller hälsoområdet. Vi måste vakna upp här och ta ansvar för oss själva. Pest eller kolera, eller båda, det är val som vi måste göra i en valsituation. Om man trots risker väljer att vaccinera sitt barn så måste man också vara medveten om att biverkningar existerar och att möjligheten finns att just mitt barn kan drabbas. Vi kan bara göra det bästa vi kan och det är att ta reda på så mycket information som möjligt så att man kan ta ett beslut som man kan stå för.
Men visst är det hjärtskärande, orättvist och fruktansvärt för dem som drabbas.
Om vi hade haft demokrati fullt ut i detta landet så hade vi förmodligen kunnat påverka vår rätt till en högre rättshjälp. Vi kan väl försöka?
Kanske skall du som förälder idag ringa ditt försäkringsbolag så att du inte kommer i detta dilemma som familjen här gjorde med Trygghansa. Att betala en premie för en försäkring med luddiga villkor och sedan behöva stå med skägget i brevlådan, ett sjukt barn plus hundratusentals kronor i rättegångskostnader, det vill väl ingen göra!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar