söndag 6 mars 2011

Tankar om Narkotika….

Mångas inkörsport är partyn, det krävs i vissa kretsar ett bevis på att man tillhör en viss högre grupp i samhället. Man kan pröva på av nyfikenhet eller intaga ovetande. Min bror tillhörde flower power, fri sex och hasch samt marijuana användes frekvent för de rebelliska banbrytande orgierna.
Det används fortfarande för det ändamålet än idag men kanske mer som våldtäktsdrog. Vad jag förstår så används det lite mer av de syntetiskt tillverkade varianterna idag. De är relativt billiga och lätta att komma över. Den yngre generationen köper Red Bull i mängder för att ta den tillsammans med pillret med de små ögonen på.
Är inte så väl bevandrad i detta träsket men ecstasy och GHB har jag hört talas om. I USA används ecstasy på ravepartyn där ungarna kunde stå och hoppa upp och ner hela natten med en lyslampa i handen. En del föll ihop och dog utan att någon reagerade.

Ett missbruk kan börja oskyldigt och ett beroende skapas mycket fort. Frågan är om och när de söker hjälp. Drogerna fyller ju ett tillsynes inre behov vilket de oftast inte är medvetna om. Det handlar om att fly ifrån verkligheten, ifrån ansvar, ifrån ångest eller används för att nå en upphöjande, spännande effekt. Såvida de inte får en snedtändning.
Det är ganska lätt att se på en persons ögon om han är påtänd eller inte. Tyvärr skapar dessa njutningsproblem mersmak samt behov och om vederbörande inte har en begränsad kassa att ösa ur så hamnar de snabbt i polisens register. Alla knep och sätt är tillåtna i en missbrukares värld, de blir goda och trovärdiga lögnare och sysslar med allt som kan ge dem pengar till att köpa mer för att behaga den som sitter och skriker där inne, mer mer mer.

Cannabis, har du hört talas om California brownies? Den här drogen kan rökas, ätas eller drickas. Kort rus, men om du sitter på ett café är det bara att ta en kaka till. Om du har en obotlig sjukdom eller fruktansvärda smärtor kan du idag i vissa stater i USA få recept på marijuana ifrån din läkare och sedan så får du röka hur mycket du vill och var du vill, helt lagligt. Tydligen så får en cancersjuk person inte samma symptom som en frisk – men jag är inte så säker på att det verkligen stämmer överens med verkligheten.

Fysiska besvär som uppkommer här är sömnstörningar, diarréer, magvärk, skakningar. Skulle vilja tillägga att de ser urholkade ut.

Sedan så har vi de centralstimulerande preparaten bl.a. Amfetamin som används inom läkemedelsindustrin (på våra små barn), kokain och ecstasy som verkar direkt på hjärnans belöningssystem. We are flying high som brorsan sa. Opiater som ingår i heroin, morfin och opium. LSD samt GBH som är hallucinogena preparat och droger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar