måndag 7 mars 2011

Tuffare tag emot rökning

Läste en artikel nyligen gällande rökning. Folkhälsoinstitutet har under de senaste två åren haft 69 miljoner att spendera på förebyggande projekt. Trots detta så ökar antal rökare i de yngre åldersgrupperna.
Maria Larsson föreslår att ytterligare en skattehöjning på tobak skall göra susen men är samtidigt rädd för att smugglingen skall öka. Hur tolkar man detta? Bara på ett enda sätt och det är att det skall tas hänsyn till tobaksindustrin. Vem lider störst förlust om smugglingen ökar, staten eller tobaksbolagen?
Det föreligger inga större problem med att gå ut och föra en jakt på alternativa läkemedel eller örter men när det gäller tobak som bevisligen är mer skadligt….. då åker silkesvantarna på……
Det varnas för en svart marknad. Vadå varnas? Den finns redan och vi skulle säkert häpna om vi fick reda på hur mycket pengar den omsätter. Kanske används silkesvantarna för att skydda dem som ligger bakom smugglingen, de som inkassarar den stora kosingen?
Det skulle vara intressant att få veta hur mycket intäkter tobaksskatten ger staten och var de skulle kunna få dessa pengar ifrån om ett totalförbud skulle läggas.
Nej, låt människor själva bestämma om de vill röka eller snusa. Gör något åt alla de 57 gifterna som tobaksbolagen tillsätter smeten för att skapa merförsäljning. Varför finns det inget krav på ekologisk odlad tobak utan tillsatsmedel? Jag rökte obesprutad ekologisk tobak i USA och det smakade förträffligt bra. Blev dessutom av med rökhostan och andra biverkningar så småningom och det bästa av allt. Det var mycket lättare att sluta röka helt när man bara behöver kämpa med nikotinet. Tro mig i detta för jag talar om egen erfarenhet.
Nej våra lagstiftare är inte intresserade av vår hälsa i första hand för om de vore det så skulle mycket vara annorlunda. Se bara på utbudet som finns i våra butiker………
Vakna upp och ta ansvar för dig själv och din kropp – ingen annan gör det åt dig. Ingen annan bryr sig om din hälsa eller ditt välmående. De bryr sig om pengar, om ständigt ökade vinster och givetvis den egna plånboken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar