måndag 7 mars 2011

Nytt lovande vaccin mot bröstcancer……

Härligt, nu är läkemedelsbranchen på gång igen med sin vaccinforskning och förmodligen sina snabba intäkter igen. Varför media väljer att gå ut med en lögn…. det får de själva svara på. Men det handlar väl om att de planerar någon ny kampanj, vi får nog se något nytt märke snart eller något annat som kamoflerar deras nya insamling till cancerforskningen.
Upprepar åter igen: nytt lovande vaccin mot bröstcancer. Det låter toppen, nästan förhoppningsfullt ända tills man läser några rader längre ner. Det är precis som att läsa reklamen för vilket mobiltelefonabonnemang som helst….. man måste läsa det finstilta.
Det handlar inte om att bygga upp ett immunförsvar mot bröstcancer genom vaccinering. Det handlar om ett försök till att förhindra återfall för dem som redan fått bröstcancer. I mina ögon är detta en jätteskillnad.
Ett vaccin som skall användas efter en kirurgisk behandling där avsikten är att vaccinet skall blockera de/det protein som bidrar till att bygga nya blodkärl. Man avser att strypa tillförsel av näring och syresatt blod på detta sätt. 
Den som vill läsa mer kan läsa tidsskriften Oncogene.
En tanke gnager mig…… hur skall det egna immunförsvaret kunna vara med och försvara/läka kroppen när det inte får syre????

Detta utlovades i maj 2010 så kanske vi kan få en liten uppdatering....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar