måndag 7 mars 2011

Wakefield i blåsväder igen

http://www.dn.se/nyheter/varlden/medveten-bluff-bakom-vaccinrappport
Visst är det väl underbart att en domstol bestämt sig för att här ligger en medveten bluff begravd. Nämndemän väljer ju vilka de anser vara mest trovärdiga i en rättegång och vi skall inte glömma att de är vanliga människor som inte har rätt utbildning.
Nu är det ju så att det inte är bara Wakefield som kommit fram till slutsatserna att denna vaccinkombination med allsköns tillsatser bryter ner mag- tarmbarriären vilket tillåter vissa beståndsdelar att vandra in i hjärnan. Det finns många andra forskare som hävdar samma sak.
Jag tycker själv att Annika Linde var lite väl snabb i sitt uttalande gällande de faror som svenska föräldrar utsatt sina barn för. Så nu Fru Linde skulle jag vilja veta vilka vetenskapliga studier du stödjer dig på i ditt uttalande.
Antalet vaccinerade barn sjönk ifrån 97 till 88% och nu vill jag gärna veta vad som hänt med dessa nio procenten. Hur många barn är 9%? Hur många av dessa har blivit diagnostiserade som autistiska? Hur många av dessa har dött i mässling, påssjuka eller röda hund? Hur många har fått allvarliga biverkningar?
Om man nu skall ge alla föräldrar en känga som valt att inte vaccinera sina barn utifrån egna bedömningar så borde man väl åtminstone ge dem lite fakta så att de kan få en chans att åter igen rannsaka sina beslut, eller?
Överallt så läser man ”finns det någon som har en riktig studie”. Svaret är givetvis nej. Det är väl inget vinstdrivande börsnoterat företag som finansierar en studie som kan innebära att de skär av sina egna hälsenor. Eller är vi så dumma att vi fortfarande tror att läkemedelsföretagen bara sitter där och gör det som är allra bäst för oss i första hand. Nej mina vänner, det är nog en kombination av både lite ont och lite gott för att bibehålla balansen.
Valet är vårt. Vi kan välja att inhämta fakta och ta våra egna beslut eller vi kan välja att lyssna på andra…… det är ju oftast den snabbaste vägen. Sedan så får man ju ta konsekvenserna av sitt handlande för det är ju ingen annan som gör det för en, eller är det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar