måndag 7 mars 2011

Ekonomi och demens

Vi ligger på 2:a plats i världen. Hur har vi hamnat där? Girighet svarar min man och berättar om hur det gick till i hans hemland. Men vi som fortfarande har lite hjärnceller kvar vet ju vad det ledde till. Inget land kan bli rikt om de inte använder andras pengar och ser till att en stor del av befolkningen är fattiga.
För att ta ett exempel. Svenska byggkostnader ligger 55% högre än i EU. Arbetare betalas 14:-/tim och som jag ser det så är detta ett sätt att långsamt utarma den svenska fackföreningsrörelsen. Precis på detta sätt så har USA utnyttjat mexikanerna och många är de idag som arbetar för runt 40:-/tim. Jag kan inte se annat än att vi är på väg åt det hållet också, medvetet och planerat så klart. Slavarbete är precis vad det är och att man skyller på underleverantörer är bullshit.
Om vi nu skall utnyttja slavarbetare så skall vi sitta tysta i skolan. Vi skall låta våra politiker utarbeta lite mer bonussystem för dem själva. Vi skall ge dem högre ersättningar, bättre fallskärmar och fetare pensioner. Sedan skall vi ta in de som blivit arbetslösa för att bankerna haft roligt utanför Sveriges gränser och låta dem jobba, utan semesterersättningar eller dyligt.
Piteå Kommun startar nu sin rekryteringsprocess med avsikt att ha 15 nya  undersköterskor i arbete from och med nyåret. Ring bemanningsföretagen i våra baltiska grannländer… de kan skicka slavpersonal inom en vecka… så slipper våra gamla dementa traska runt i blöjorna bakom stängda dörrar. Ingen skall behöva dö ensam i Sverige… pyttsan…. vad händer i Piteå om någon vandrar vidare under natten…. Jag har rätt att dö på en parkeringsplats i vissa stater i USA om jag inte har en sjukförsäkring och i Sverige har man rätt att dö ensam om man bor på en demensavdelning.
Lyssnade på Debatt …… voyne voyne….. Maria Larsson……. det handlar inte om att undersköterskor får ut mer pengar i lönekuvertet för att skatten sänkts. Det handlar om människor Maria, det handlar om oss, om dem som arbetar, det handlar om våra föräldrar, våra medmänniskor. Ta en praktikplats på demensboendet och kom ner till jorden, dit där vi som betalar din lön befinner oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar