söndag 6 mars 2011

Lågutbildade och hjärtinfarkter

Störst skillnad bland kvinnor
Enligt Socialstyrelsens Folkhälsorapport 2009, som ligger bakom Hjärt-Lungfondens Hjärtinfarktindex 2009, är risken att dö i hjärt-kärlsjukdom dubbelt så stor för män med endast grundskoleutbildning, jämfört med män med eftergymnasial utbildning. För kvinnor är skillnaden ännu större. De med endast grundskoleutbildning löper nästan tre gånger så stor risk för att dö i hjärt-kärlsjukdom än de med eftergymnasial utbildning.


Och här kommer en liten lista på kända personer som haft hjärtinfarkt, lågutbildade? ….. avgör själva…..

* Bill Clinton – quadruple bypass surgery in 2004
* David Letterman – quadruple bypass surgery in 2000
* Larry King – heart attack and bypass surgery in 1987
* Mike Ditka – heart attack in 1988
* Tommy Lasorda – heart attack in 1996
* Dick Cheney – at least 4 heart attacks
* Phyllis Diller – heart attack in 1999
Listan kan göras lång…..
Det bör nog göras en rejäl utredning och denna gång inom de rätta områdena! Vi skall inte behöva vara högutbildade för att kunna köpa näringsrik mat som inte är manipulerad, full av tillsats- och bekämpningsmedel. Vi skall heller inte behöva vara höginkomsttagare för att kunna ha råd med att köpa nyttigt.
Vi har alla ett val. Om vi nu upplever att livet är så stressigt och pressigt trots att vi har alla tekniska hjälpmedel i världen så står det oss fritt att köpa färdiglagat. Det gynnar ägarna till det tillverkande företaget, ger måhända både bonus och stora aktieutdelningar. Men om man är rädd om sig själv och sin familj så kan man ju välja att avsätta lite tid åt maten som faktiskt är vår kropps medicin som håller maskineriet igång.
Jag har en önskan Maria Larsson och det är att man slutar mörka läkemedelsbiverkningar. Enligt FDA:s högsta chef i USA så finns det inte ett enda läkemedel som inte har någon skadlig effekt i kroppen. Tack gode Gud för att åtminstone en vågar tala sanning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar