söndag 6 mars 2011

Vart leder nuvarande DNA experiment?

Vill du veta vad som händer inom syntetisk biologi? Craig Venter leker Gud på sitt företag Synthetic Genomics.  http://www.syntheticgenomics.com/

Arbetet med att flytta arvsmassa s.k. DNA mellan olika celler har pågått sedan 90-talet. Notera att virusars och bakteriers arvsmassa även de flyttas för att skapa nya eller helt ta över den cell de transplanteras till. Eftersom lagstiftningen inte hängt med i detta växande forskningsfält så kan i princip ett land köpa in syntetisk/kemisk tillverkard spanska sjukan virus och göra i princip vad de vill med det. Ja, man har faktiskt roat sig med att återskapa detta fruktade virus bara för att de kan. Klart är att vi kommer att få se mer och större konstigheter än fågelinfluensa eller svininfluensa i framtiden. Be sure of that!!!!!

Ingen vet vad konsekvenserna kommer att bli i framtiden för oss som art. Kommer DNA från djur att injiceras in i våra celler? En sak är helt klar och det är att vi inte kan ha ett Smittskyddsinstitut  eller ansvariga för Svenskarnas hälsa som sitter på två stolar. Människor med hög kompetens som arbetar för allas vårt bästa och inte bara för den egna plånboken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar