måndag 7 mars 2011

Okey med nikotin – ta en Zonnic!

Se reklamfilm: http://www.zonnic.se/site_SE/#/tv_downloads/film_portionspase/

Citerar….” Zonnic Mint när du inte vill, kan eller får röka.”

Allt kan säljas med mördande reklam, eller? Egentligen så skall man bara le när man ser en sådan här dåligt gjord reklamfilm och istället fundera över hur illa den korresponderar med informationen som ges i FASS under bipacksedel. Den lilla portionspåsen blir till en bekväm mysfåtölj i vilken man tryggt kan luta sig tillbaka och känna stor säkerhet.
När man läser FASS.se för allmänheten får man en liten annorlunda bild och nu handlar det om rökavvänjning. Rekommenderar alla som tänker pröva på Zonnic att ta sig tiden och gå igenom bipacksedeln ordentligt för här finns några saker att reflektera över innan beslut tas…. om man nu anser att man är ansvarig för sin egen hälsa vill säga.

Några rader som drog min uppmärksamhet till sig:

Zonnic Mint måste trots det användas med försiktighet för att uppnå det bästa resultatet.

Använd inte Zonnic Mint:

- om du är allergisk (överkänslig) mot nikotin eller något av övriga innehållsämnen i Zonnic Mint munhålepulver,
- om du lider av svår hjärtsjukdom (tex instabil angina pectoris, allvarlig arrytmi),
- om du nyligen (inom 3 månader) haft hjärtinfarkt eller slaganfall
Om du är överkänslig mot nikotin? Är inte detta ett rökavvänjningsmedel? Avser denna varning dem som använder Zonnic enligt tillverkarens reklam?

Viktig information om något(ra) innehållsämne(n) i Zonnic Mint:

Zonnic Mint munhålepulver innehåller aspartam (en fenylalaninkälla). Kan vara skadligt för personer med fenylketonuri.
Hur nyttigt är det egentligen med Aspartam och varför använder man inte vanligt socker istället? Sötningsmedel tillsätts ju oftast för att säkra merförsäljning.Borde det inte handla om enbart nikotin i något som inte finns i annan beroendeframkallande varugrupp?

Om du använt för stor mängd av Zonnic Mint 

Överdosering med nikotin kan förekomma om man röker samtidigt som man använder Zonnic Mint. Symtom på överdosering är illamående, ökad salivutsöndring, buksmärtor, diarré, svettning, huvudvärk, yrsel, hörselförändring och uttalad svaghetskänsla. Vid höga doser kan dessa symtom följas av lågt blodtryck, svag oregelbunden puls, andningssvårigheter, extrem trötthet, cirkulatorisk kollaps och kramper.
Cirkulatorisk kollaps, den är fin fin den. Hoppas det inträffar i det stora shoppingcentret där HLR utrustning kanske finns snabbt tillgänglig. Kramper, orsakas dessa av syrebrist i hjärnan?

4. EVENTUELLA BIVERKNINGAR

Liksom alla läkemedel kan Zonnic Mint orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem.
Zonnic Mint kan ge samma biverkningar som nikotin givet på annat sätt. Biverkningarna är i regel dosberoende. Se även avsnitt 3 “Om du använt för stor mängd av Zonnic Mint”.
De vanligaste biverkningarna (förekommer hos fler än 1 av 100 användare) är irritation i mun och hals under de första veckorna. Andra vanliga biverkningar är yrsel, huvudvärk, obehagskänsla i magen, illamående, kräkningar och hicka.
Detta är väl biverkningar som alla vill ha, eller? Bort med ett problem och in med andra….
Mindre vanliga biverkningar (förekommer hos färre än 1 av 100 användare) är hjärtklappning och hudutslag.
Sällsynta biverkningar (förekommer hos färre än 1 av 1000 användare) är rubbning av hjärtrytmen och allergiska reaktioner, som kan vara allvarliga.
1 på 1000 – du kan bli den – ladda 112 i mobilen och berätta för närmaste och arbetskamrater att du använder preparatet så de vet om något inträffar.
LYCKA TILL MED DET NYA ALTERNATIVET TILL DIG SOM FÖREDRAR ATT HA NÅGONTING UNDER LÄPPEN ELLER TILL DEM SOM VÄLJER PRODUKTEN FÖR RÖKAVVÄNJNING!
VEM KAN MAN LITA PÅ!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar